Rychlý a lahodný koláč s třešněmi. Překvapí vás, že je bez těsta. Tradiční recept babičky Lídy. Jiný už chtít nebudete

koláč třešně

Třešně jsou velmi oblíbenou letní pochutinou. Často z nich připravujeme různé buchty, jako je například bublanina. Připravit si můžeme také lahodný koláč, na který nebude potřeba těsto.

Dezerty, jako jsou buchty a koláče, máme často spojeny s dlouhou přípravou a hutným základem. Lahodný koláč se dá ale upéct i bez nutnosti těsta, postačí nám na jeho přípravu drobenkový základ. Výsledek bude nejen lahodný a chutný, ale také jemný. Tento třešňový koláč vás zajisté překvapí.

Ingredience potřebné na přípravu koláče:

  • 300 gramů mouky
  • 100 gramů cukru
  • 200 gramů másla
  • vanilkový cukr

Ingredience potřebné na přípravu třešňové náplně:

  • 600 gramů třešní
  • 80 gramů cukru
  • 30 gramů kukuřičného škrobu
  • 3 lžíce mletých ořechů

koláč kuchyně pečení

V míse si nejprve připravíme drobenkový základ

V hluboké míse nejprve smícháme mouku a vanilkový cukr. Postupně do směsi přidáme máslo, které je mírně rozpuštěné. Směs pečlivě propracujeme rukama, vznikne nám jemná drobenka, kterou použijeme místo těsta. Drobenkový základ umístíme na dno plechu, kam jsme předem dali pečící papír. Na základ koláče nám postačí polovina vytvořené drobenky.

koláč třešňový příprava

Těsto dáme do trouby a připravíme si náplň

Připravený plech s těstem umístíme do trouby, kterou máme předehřátou na 180 stupňů. Pečeme zhruba 15 minut, ideálně do doby, kdy jsou okraje těsta hnědé. Mezitím si připravíme náplň. Třešně omyjeme a zbavíme pecek, přidáme k nim škrob a pečlivě promícháme. Následně třešně smícháme s cukrem a odložíme.

třešňový koláč hotový

Výsledný pokrm je zapotřebí vrstvit

Jakmile vyndáme těsto z trouby, je dobré jej posypat mletými ořechy nebo strouhankou. Díky tomu dojde k absorpci přebytečné vody, kterou mají třešně. Výsledný pokrm bude mít lahodnou chuť a nebude zbytečně vlhký. Na těsto následně umístíme vrstvu třešní, kterou opět pokryjeme vrstvou drobenky. Takto připravený koláč dáme do trouby na dalších 40 minut, ideálně při teplotě 190 stupňů.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*