Ovocný koláč jako z cukrárny: Manžel o vyžaduje minimálně 2x týdně. Jiný už v podstatě neděláme

koláč s bobulemi

Letní období přímo svádí k tomu, abychom se vrhli na pečení dezertů s ovocem. Je to hlavně proto, že v tomto čase najdeme čerstvé plody nejen na naší zahrádce, ale i v obchodech.

Výhodou ovoce je také to, že je významným nositelem cukru. Dezerty, které s touto surovinou připravujeme, nemusíme již tolik sladit ani dochucovat. Tu jedinečnou chuť a zároveň svěžest výslednému pokrmu dodají právě vhodně zvolené plody. Na následující recept je ideální volbou použití jahod, ale i borůvek, malin nebo ostružin. Vyhýbat bychom se neměli ani rybízu.

Ingredience potřebné na přípravu jahodového koláče:

  • 300 gramů vybraných bobulovitých plodů
  • 140 gramů mouky
  • 40 gramů škrobu
  • 3 středně velké vejce
  • 60 gramů zakysané smetany
  • 80 gramů rostlinného oleje
  • 100 gramů cukru
  • prášek do pečiva
  • vanilkový cukr
  • špetka soli

koláč s bobulemi

Základem každé dobré buchty je správně propracované těsto

Nejprve si vytvoříme hladké těsto. Na jeho přípravu budeme potřebovat hlubokou mísu, ve které si smícháme vejce, oba dva druhy cukru a špetku soli. Pomocí ručního mixéru směs vyšleháme do hladké hmoty. Následně do směsi přidáme zakysanou smetanu a rostlinný olej. Vše důkladně promícháme tak, aby nám vznikla jednotná a tekutá hmota.

koláč s bobulemi

Postupně do směsi přidáváme také suroviny sypké

Do druhé mísy si nejprve prosejeme mouku, ke které následně přidáme také škrob a prášek do pečiva. Jakmile máme sypké suroviny promíchány, postupně je přidáme do první, vaječné směsi. Následně si vypracujeme hladké těsto tak, aby v něm nebyly hrudky. Vybrané ovoce si nejprve omyjeme a následně obalíme ve škrobu.

koláč s bobulemi

Vše dáme do trouby a můžeme jen čekat

Jakmile máme všechno připraveno, vezmeme si plech na pečení, na který umístíme pečící papír. Ten na plech dáváme tak, aby pokryl nejen samotné dno, ale i boky celého plechu. Na plech nalijeme zhruba 1/3 těsta, na kterou následně umístíme polovinu našeho ovoce. Vrstvu ovoce opět zalijeme 1/3 těsta a následně nasypeme na plech druhou polovinu ovoce. Poslední vrstvou bude opět těsto. Koláč pečeme v troubě po dobu 50 minut a to na 180 stupňů.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*