Lepší PIŠKOTOVÁ buchta neexistuje! Tato nadýchaná s vanilkovou příchutí vyhrála celosvětovou soutěž

Jakmile jednou vyzkoušíte připravit tuto vanilkovou buchtu, nebudete chtít péct nic jiného. Je opravdu velice chutná a nadýchaná.

Jsou ženy, které velmi rády pečou a neděli bez nějaké buchty si nedokážou ani představit. Jenže ne každá má na pečení čas a tak hledají ty nejjednodušší recepty, které nezaberou moc času. Tato skvělá buchta s vanilkovou příchutí je nejen velmi jednoduchá, ale také opravdu moc chutná. Zvládne ji i úplný začátečník.

Co budete potřebovat

Pokud si chcete udělat tuto buchtu, nebudete ani potřebovat žádné speciální ingredience. Vše máte určitě všichni doma.

  • 5 vajec
  • 150 g moučkového cukru
  • 200 g mouky
  • 100 ml teplé vody
  • 100 ml oleje
Fotografie: Pexels

Pudingová náplň

  • 600 ml mléka
  • 9 lžic moučkového cukru
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • 2 sáčky vanilkového pudinku
  • máslo a mouka na vysypání plechu

Jednoduchý recept

Nejprve si v hluboké míse smíchejte žloutky společně s cukrem. Po lžících začněte přidávat mouku, vodu a olej. Bílky si vymíchejte do pevného sněhu a postupně ho do těsta začněte přidávat. Na náplň si smíchejte moučkový cukr s vanilkovým cukrem a pudinkovým práškem. Za stálého míchání postupně přidávejte mléko. Dejte na oheň a vařte, dokud náplň nezačne houstnout.

Fotografie: Pexels

Plech si nejprve vymažte máslem a poté vysypte moukou. Střídavě na něj nanášejte vrstvu těsta a vrstvu náplně. Plech vložte do předehřáté trouby na 180 stupňů a buchtu pečte, dokud její vrch nezačne hnědnout. Zkontrolovat to, jestli je hotová, můžete dřevěným párátkem. Poté můžete vyndat z trouby a počkejte, než buchta vychladne. Nakonec už jen posypte moučkovým cukrem. Přejeme vám dobrou chuť!

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]