Moje děti mě o tyto fantastické čokoládové řezy prosí před každou rodinnou oslavou

Čokoládové řezy s mascarpone hotové

Historie čokoládových dezertů sahá několik století zpět. První zmínky o zákuskách s čokoládou lze najít v historii evropských zemí.

V 15. století v Itálii se objevil první dezert, který lze považovat za předchůdce současného čokoládového dortu. Byl to koláč s přídavkem kakaa. Byl dostupný pouze bohatým lidem, protože kakaové boby byly vzácným a drahým produktem. Tuto pochoutku si tedy mohli dovolit pouze příslušníci nejbohatších vrstev.

Čokoládové řezy s krémem z mascarpone

V 18. století se ve Francii objevily čokoládové dorty, které se staly dostupnějšími pro široké vrstvy obyvatelstva. Staly se populárními díky francouzským cukrářům, kteří experimentovali s recepty a vytvářeli nové druhy čokoládových dortů. V 19. století se čokoládové dorty rozšířily po celém světě a staly se nedílnou součástí mnoha kultur. Připravte si sami sladký čokoládový dort.

Ingredience na korpus:

  • vejce – 3 ks;
  • cukr – 150 g;
  • rostlinný olej – 80 ml;
  • mléko – 200 ml;
  • vanilka;
  • špetka soli;
  • prášek do pečiva – 8 g;
  • sypká hořká čokoláda – 30 g;
  • mouka – 190 g.

Na polevu:

  • mléko – 200 ml;
  • hořká čokoláda – 15 g.
Bounty tyčinky

Kamarádka mě naučila tento rychlý recept na domácí Bounty tyčinky. Chutnají 100x lépe než ty z obchodu

Na krém:

  • sladká smetana – 300 ml;
  • mascarpone – 250 g;
  • smetana ke šlehání – 200 ml;
  • tmavá čokoláda – 200 g.

 

Čokoládové řezy s mascsrpone těsto

Příprava čokoládových řezů:

  • Vejce rozklepneme do mísy, přidáme cukr, promícháme, dokud se cukr nerozpustí. Přilijeme rostlinný olej a mléko, přidáme vanilku a sůl, promícháme.
  • Do směsi prosejeme hořkou čokoládu, promícháme. Stejně tak prosejeme do směsi mouku s práškem do pečiva, zpracujeme ne příliš husté těsto bez hrudek.
  • Těsto nalijeme do formy na pečení a pečeme v troubě při 180 stupních 20-25 minut.
  • Mezitím připravíme polevu – v hrnci smícháme hořkou čokoládu s mlékem.

Čokoládové řezy s mascarpone krém

  • Čokoládové mléko pár minut vaříme. Vidličkou propíchneme korpus a do otvorů zalijeme čokoládovým mlékem, necháme jej do korpusu vstřebat.
  • Zvlášť mixérem vyšleháme sladkou smetanu na krémovou konzistenci, přidáme mascarpone a pokračujeme ve šlehání.
  • Krém naneseme na korpus, vyrovnáme povrch. Zákusek dáme do lednice.
  • Smetanu přivedeme k varu. Do smetany přidáme tmavou čokoládu a rozpustíme ji. Dezert polijeme polevou a dáme jej na 3-4 hodiny do lednice.

Čokoládové řezy s mascarpone poleva

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*