Piškotové nebe v hubě: Skvělý ovocný koláč s kokosovým vrškem, smetanou a kondenzovaným mlékem

Tento skvělý dezert si zamilujete, protože je svěží, sladký a především hotový do několika minut. Rozhodně ho vyzkoušejte.

Pokud zrovna nemáte moc času, ale očekáváte návštěvu a chcete něco upéct, vyzkoušejte tento skvělý dezert. A nebudete muset řešit, co další den uděláte svým dětem na snídani. Tato buchta je nejen velmi dobrá, ale také svěží a především hotová za pár minut. Opravdu si ji vyzkoušejte, nebudete litovat.

Co budete potřebovat

Korpus

  • 6 vajec
  • 1 špetka soli
  • 180 g moučkového cukru
  • 140 g mouky
  • 40 g kokosových vloček

Náplň

  • 400 g smetany
  • 1 plechovka kondenzovaného mléka
  • Vanilka
  • 50 g kokosových vloček
  • 50 g pyré z borůvek

Je to opravdu jednoduché

Nejprve si vyšlehejte vejce se špetkou soli. Postupně přidávejte cukr, míchejte, dokud nezískáte světlou a nadýchanou směs. Poté postupně přidávejte mouku a pečlivě promíchejte. Také je nyní čas na to, zapracovat kokosové vločky. Těsto si přendejte na plech o průměru 28 cm vyložený pečicím papírem a vložte ho do trouby předehřáté na 180 stupňů. Pečte přibližně 40 minut.

Po upečení nechte vršek 10 minut vychladnout, poté jej sejměte z plechu a odstraňte pečící papír. Na náplň smíchejte smetanu s vanilkou a kondenzovaným mlékem. Poté přidejte ovocné vločky. Po vychladnutí rozkrájejte na 3 kusy. Na těsto dejte krém, ovocné pyré a poté zase těsto. Dort nechte 1 hodinu vychladnout, poté jej vyjměte z formy a potřete zbylým krémem. Přejeme vám dobrou chuť!

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*