Vezmu jakékoliv ovoce, nakrájím ho na plech a zaliju těstem: Koláč se slaďoučkou chutí vznikne úplně sám

hotový ovocný koláč

V sezóně dozrávajícího ovoce je tento recept ideální. Ovocný koláč je rychle hotový, náplň si můžete volit podle vaší chuti a je tak lahodný, že se po něm jen zapráší.

Tento koláč je skvělou volbou, když je ovoce levné nebo máte zásoby z vlastní zahrady. Ideální je, když použijete to čerstvé, ale i s tím mraženým si určitě pochutnáte. Pokud nechcete přípravou moučníku ke kávě strávit v kuchyni plno času, pak je tento recept tím pravým. Jednodušší už to být nemůže. Přitom je tak nadýchaný a výborný.

Ingredience na ovocný koláč

  • 2 vejce
  • 200 g cukru
  • 8 g vanilkového cukru
  • 60 ml oleje
  • 150 g přírodního jogurtu nebo zakysané smetany
  • 240 g mouky
  • 10 g prášku do pečiva
  • 6 švestek nebo jiného ovoce podle chuti

Postup přípravy receptu

V misce rozbijte dvě vejce a přisypte k nim moučkový cukr. Metličkou vše vyšlehejte do hladka. Dále přidejte jogurt, olej a přes sítko prosejte mouku a prášek do pečiva. Důkladně vše promíchejte, abyste se zbavili všech případných hrudek. Nyní si pokrájejte vaše oblíbené ovoce. V případě švestek nakrájejte čtyři z nich na kostičky a dvě na tenčí plátky.

příprava ovocného koláče

Švestky nakrájené na kostičky ještě přimíchejte do těsta. Poté si připravte menší vyšší plech nebo zapékací misku a vyložte ji pečícím papírem. Hotové těsto nalijte na dno a vyrovnejte. Na těsto pak položte švestky nakrájené na plátky a mírně je vtlačte do těsta. Plech vložte do předem vyhřáté trouby a pečte na 180 °C po dobu 45 minut.

odlišný čokoládový cheescake

Nejnadýchanější čokoládový cheesecake, který jste kdy ochutnali: Tajemství tkví v jedné surovině

příprava ovocného koláče

Proveďte test se špejlí

Občas koláč zkontrolujte a na závěr pečení proveďte test se špejlí, abyste se přesvědčili, že těsto je propečené i uvnitř koláče. Upečený koláč vyndejte z trouby a nechte mírně vychladnout . Poté jej přes menší sítko poprašte moučkovým cukrem a nakrájejte na kostky nebo menší obdélníky. Uvidíte, že k odpolední kávě bude chutnat všem a rozhodně jej můžete připravit i návštěvě. Dobrou chuť.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*