Domácí buchta s náplní z pomerančového džusu. Jen jeden plech a 15 minut: Zmizí během okamžiku

buchta pomeranč

Není nic horšího, než nečekaná návštěva a žádné pohoštění. Naštěstí existují recepty na dezert, který je nejen rychlý, ale i velmi chutný. Jednoduchou buchtu dokážete připravit během čtvrt hodiny.

Doma vyrobené pečivo je vždy lepší, než z obchodu. Ani v případě buchty nebo koláče se nemusíte bát dlouhé přípravy, některé jsou velmi rychlé a jednoduché. To ale neznamená, že nejsou chutné, naopak. I buchta, která nezabere více než 15 minut, dokáže ve finále překvapit svou chutí. Ideální řešení, pokud máte za dveřmi nečekanou návštěvu.

Ingredience potřebné na přípravu rychlé buchty:

  • 150 gramů cukru
  • 200 gramů hladké mouky
  • 80 mililitrů oleje
  • 90 mililitrů pomerančového džusu
  • 3 vejce
  • prášek do pečiva
  • vanilkový cukr

Ingredience potřebné na přípravu krému:

  • 2 polévkové lžíce cukru
  • 2 polévkové lžíce kukuřičného škrobu
  • 250 mililitrů pomerančového džusu

buchta těsto příprava

Nejprve si připravíme korpus

Jako první krok si vyšleháme vejce s cukrem a špetkou soli. Jakmile nám vznikne hladká směs, přidáme do ní máslo, pomerančovou šťávu a vanilkový cukr. Směs neustále mícháme tak, aby byla po celou dobu hladká a nevznikaly nám hrudky. V druhé míse si smícháme mouku a prášek do pečiva, tuto směs následně pomocí síta prosejeme do první hmoty.

buchta příprava pomeranče

Těsto se peče, náplň se dělá

Připravené těsto přelijeme do formy a dáme do trouby. Těsto pečeme v předehřáté troubě 35 minut, ideálně na teplotu 180 stupňů. Jakmile je těsto hotové, vyndáme jej, necháme vychladnout a následně rozpůlíme. Mezitím si připravíme náplň. Na tu bude potřeba si v hrnci smíchat pomerančovou šťávu s cukrem a kukuřičným škrobem.

buchta korpus pomeranč

Díky teplu nám vznikne hutný krém

Směs vaříme na mírném oleji, díky tomu nám začne postupně houstnout. Je zapotřebí ji neustále míchat, čekáme do doby, než máme vytvořený hutný krém. Jakmile je krém hotový, nalijeme jej na spodní vrstvu připraveného těsta. Následně dort jednoduše přikryjeme vrstvou druhou a můžeme podávat. Pro ozdobu můžeme ještě posypat moučkovým cukrem.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*