Dokonalý recept na nadýchané kynuté těsto, který si díky zaručenému výsledku ihned zamilujete

Nadýchané kynuté těsto dá občas člověku zabrat a proto se podívejte na tento jednoduchý recept, díky kterému vždy získáte ten správný výsledek.
Pokud si chcete připravit kynuté buchty, domácí rohlíky nebo sladké koláče, vždy budete potřebovat to správné kynuté těsto. To však nemusí být vždy jednoduché vyrobit a proto se podívejte na tento dokonalý recept, díky kterému bude vaše těsto vždy nadýchané a použitelné. Jistě se tato metoda stane vaší oblíbenou, protože vždy přinese úspěšný výsledek. Nyní si připravte všechny potřebné ingredience a hurá na to!

Ingredience

Nejprve si budete muset připravit všechny potřebné ingredience. Samozřejmě je to pouze těsto, takže všechno najdete v běžném obchodě, či u vás doma ve spíži. Těsto bude také nejvíce nadýchané v případě, že použijete hladkou pšeničnou mouku. Vyvarujte se tak celozrnným náhražkám, protože ty namísto lepší chuti celé dílo pokazí. Připravte si tedy:

  • 250 mililitrů mléka
  • 2 střední vejce
  • 70 gramů margarínu
  • 21 gramů čerstvého droždí nebo 7 gramů sušeného droždí
  • 1 lžička soli;
  • 80 gramů cukru
  • 650-680 gramů mouky
  • 1-2 gramy vanilky

Postup

Postup je opravdu jednoduchý. Přeci jen děláme samotné těsto, nikoliv žádný výsledný pokrm. Doporučujeme však najít si veškeré možnosti, kde toto těsto uplatníte na sto procent. To můžou být kynuté buchty, sladké koláče nebo klidně jemné domácí rohlíky. Možnosti jsou neomezené a je jen na vás, jak budete s nadýchaným těstem pracovat dále. Postupujte tedy takto:

  • Nejprve si vezměte misku, do které přidáte teplé mléko, cukr a droždí. Směs dobře promíchejte, abyste vytvořili požadované kvasnice. Ty by se měly objevit po patnácti minutách, čili řádně vyčkejte, dokud nebude směs připravená.

  • Následně přidejte střední vejce, rozpuštěný margarín, vanilku a všechno opět promíchejte metličkou.

  • Do směsi poté přidejte pouze polovinu mouky společně se solí. Postupně však vmíchejte zbývající mouku a těsto zpracujte nejprve v míse. Poté ho vyjměte na pomoučenou pracovní plochu a ještě si s ním pohrajte, dokud nebude dokonale hladké. V této fázi budete potřebovat trochu trpělivosti a úsilí. Po cca deseti minutách by však těsto mělo přestat lepit a vy budete mít klid.

  • Nyní těsto přeneste do olejem vymazané mísy, přikryjte potravinovou fólií a nechte na teplém místě kynout jednu hodinu.
  • Těsto kyne opravdu dobře, výsledek jistě poznáte sami. Jak již bylo řečeno, nyní ho můžete požít na přípravu buchet s náplní či bez ní, sladkých koláčů nebo třeba rohlíků.

Přejeme vám i vašim blízkým dobrou chuť!

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]