Nejtenčí palačinky na vodě: Babiččin recept jako žádný jiný – jednou vyzkoušíte a jiné už jíst nebudete

S tímto jednoduchým receptem se naučíte udělat ty nejtenčí palačinky, které jste kdy viděli. A ta jejich chuť, ta stojí za to.

Určitě moc dobře víte, že čím tenčí palačinka bude, tím bude lepší. Potom už je vlastně jedno, čím si ji namažete, protože tak i tak bude chutnat skvěle. A především palačinky milují jak děti, tak dospělí, takže s nimi uděláte radost opravdu úplně každému. S tímto receptem jich ale uděláte tolik, že bude mít každý dostatek. Tak co, vyzkoušíte to?

Co budete potřebovat

Asi každý moc dobře ví, co je třeba k přípravě palačinek. K těmto se ale navíc přidává ještě téměř půl litru vody. Potřebovat tedy budete:

  • lžíce cukru
  • špetka soli
  • půl kila pšeničné mouky
  • 100 ml slunečnicového oleje
  • 4 vejce
  • 1 l mléka
  • 400 ml vody

A můžete jít na to

Nejprve si rozklepněte vejce do misky a poté je pořádně rozmíchejte. Do nich vmíchejte sůl a cukr. Do mísy s vejci poté postupně prosejte mouku a přidejte mléko. Všechny tyto ingredience dokonale promíchejte, protože vám musí vzniknout naprosto hladké těsto bez jakékoliv hrudky.

Do těsta poté nalijte 300 ml vroucí vody a znova pořádně rozmíchejte. Těsto nyní zakryjte potravinářskou fólií a nechte 30 minut odpočívat. Pokud máte více času, tak můžete počkat hodinu nebo hodinu a půl. Tak a nyní jsou palačinky připravené ke smažení. Pánev si vymažte tukem, ale pouze jednou, před první palačinkou.

Máte hotovo

Na pánev si nalijte těsto a udělejte si tenkou palačinku. Opékejte z obou dvou stran a poté opatrně přeneste na papír vyložený papírovým ubrouskem. Jakmile palačinky trošku vychladnou, můžete je potřít buď džemem a nebo třeba nějakou čokoládovou pomazánkou. A máte hotovo. Přejeme vám dobrou chuť!

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]