Nejlepší jahodový koláč: 102 let starý recept je tak chutný, že ho můžete péct každý den

buchta jahody

Tento recept se hodí obzvláště v letních měsících, když je úroda jahod. Ty se ale dají nahradit za jakékoliv jiné ovoce a vznikne nám tak lahodný dezert, na kterém si pochutná celá rodina.

Jahody mají na tělo mnoho pozitivních vlastností, proto bychom se jejich konzumaci rozhodně neměli vyhýbat. Jsou bohaté na vitamin C, najdeme v nich ale i vitaminy A, B a E. Pokud jsme se s nimi ale setkali poprvé, měli bychom se mít na pozoru. I přesto, že jsou velmi chutné, jedná se o jeden z nejvýznamnějších a nejagresivnějších alergenů, které máme. U malých dětí je tedy zapotřebí k jejich konzumaci přistupovat opatrně.

Na přípravu letního jahodového koláče budeme potřebovat:

  • 500 gramů jahod
  • 300 gramů hladké mouky
  • 3 vejce
  • 250 gramů cukru
  • 200 mililitrů mléka
  • 200 mililitrů rostlinného oleje
  • vanilkový cukr
  • prášek do pečiva
  • špetku soli

buchta jahody těsto

Jahodová báseň bez pečení: 5ti minutový recept z ingrediencí, které máte vždy ve špajzu. Toto jaro a létu už nic jiného nedělám – hit sezóny

Jahody nejprve pečlivě očistíme

Jako první si očistíme jahody tak, abychom je zbavili venkovních nečistot. Následně e zapotřebí z nich odstranit zelenou stopku, v ideálním případě i s vnitřní částí, která není ke konzumaci ideální. Jakmile máme jahody očištěné, rozkrojíme každou z nich na dvě části. Připravíme si mísu, ve které smícháme vejce, vanilku a cukr. Tuto směs pomocí mixéru ušleháme do bílé hmoty, která svojí konzistencí připomíná sníh.

jahodová buchta upečená

Do sněhové hmoty postupně přidáváme další ingredience

K připravené hmotě postupně přidáme rostlinný olej, který do ní pomocí mixéru zašleháme. Stejným způsobem přidáme také mléko. Vyšlehanou směs si odložíme a postupně do ní prosejeme mouku smíchanou se solí a práškem do pečiva. Vznikne nám tak hmota, kterou následně nalijeme na plech do trouby. Ten je zapotřebí předem vymazat máslem a vysypat moukou.

Lepší než od babičky! Výherní jahodová bublanina z piškotového těsta za pár korun

jahodová buchta kousky

Posledním krokem je umístění jahod

Na plech, který máme po celém povrchu zalitý připraveným těstem, postupně vyskládáme nakrájené jahody. Takto připravený koláč umístíme do trouby, kde jej necháme péct po dobu 35 minut. Ideální teplota na přípravu tohoto koláče je 190 stupňů. Jakmile jej vytáhneme z trouby, je dobré koláč nechat nejen odležet, ale také zasypat moučkovým cukrem.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*