Mléčný dezert v pohárku za 5 minut: Bez mixéru a želatiny, nic lepšího neexistuje, to mi věřte

ovocné poháry

V létě se nám může nahromadit velké množství ovoce, které je obtížné zpracovat. Ideálním řešením je příprava chutného dezertu. Ta nemusí být nijak náročná, a to ani časově.

Pro tento dezert je vhodné použít plody, které mají tvar bobulí. Ideální jsou tak borůvky, rybíz nebo například jahody. Překvapí vás nejen to, že na jeho přípravu není potřeba želatina, ale obejdeme se i bez mixéru. Lahodný a osvěžující letní dezert se dá vykouzlit doslova za několik minut.

Ingredience potřebné na lahodný dezert s jahodami:

  • Mléko – 800 gramů
  • Škrob – 1 polévková lžíce
  • Vanilkový cukr – 10 gramů
  • Sůl – špetka
  • Cukr – 2 polévkové lžíce
  • Banán – 1 ks
  • Jahody – 200 gramů
  • Kiwi – 1 ks

mléko hrnec

Jednoduchá příprava, lahodný výsledek

Nejprve si v misce smícháme škrob a 100 gramů studeného mléka. Tuto směs tak dlouho mícháme, dokud nemáme jistotu, že neobsahuje hrudky. Zbytek mléka poté nalijeme do hrnce a přivedeme k varu. Jakmile je mléko dostatečně horké, nalijeme do něj tekutinu, která vznikla smícháním zbylého mléka se škrobem. Směs vaříme do zhoustnutí a to za neustálého míchání.

ovoce pohár

Mléko se škrobem nám dokáže dezert zahustit

Jakmile se nám na mléce začnou tvořit viditelné bublinky, necháme směs ještě 60 vteřin povařit a následně sundáme ze sporáku. Do odstaveného mléka postupně přimícháme sůl, cukr, vanilkový cukr a vše pečlivě promícháme. Takto připravenou směs si odložíme stranou a připravíme si vysoké skleničky, které budeme plnit ovocem.

ovocné poháry jahody

Ozdobně naplněné poháry jsou základem dezertu

Do každého poháru umístíme na kousky nakrájené jahody, banán a kiwi. Pořadí je libovolné, v tomto případě vše záleží na naší vlastní fantazii. Je dobré do sklenice nejprve umístit nakrájeného ovoce a následně sklenici zalít ⅓ mléčné hmoty. Poté opět následuje vrstva ovoce a na ní opět vrstva mléčné hmoty. Takto pokračujeme, dokud není sklenice plná. Naplníme všechny připravené sklenice a dezert dáme do lednice ztuhnout. Poté můžeme podávat.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*