Tento vynikající krémeš podle tradiční receptury hravě strčí všechny ostatní dezerty do kapsy

Krémeš z listového těsta hotový

Připravte si svůj vlastní krémeš s tímto jednoduchým receptem plným chutí a radosti. S křehkým listovým těstem a jemným krémem bude okamžitě mizet z talířů.

Úžasné, chutné, nadýchané, sladké… Řeč je o dezertech. O tom kouzlu v přeměně jednoduchých ingrediencí v kulinářské mistrovské dílo, které potěší všechny smysly. Dnes vás zvu, abychom se společně vydali na kulinářskou cestu a připravili klasický dezert milovaný mnoha národy: Krémeš. Tento recept není jen příležitostí přinést do kuchyně radost, ale také šancí vytvořit nezapomenutelné okamžiky s těmi, které máte rádi.

Křehké vrstvy proložené krémem

S vrstvami křehkých listů a jemným krémem obohaceným šlehačkou se krémeš stává nejen dezertem, ale opravdovou oslavou chutí a textur. Ať už jste zkušený kuchař nebo nadšený začátečník, tento recept vám ukáže krok za krokem, jak na stůl přinést kousek radosti, připravený s láskou a péčí. Objevte, jak připravit tento klasický cukrářský zážitek. Jak přeměnit jednoduché ingredience na mimořádný dezert.

Ingredience:

  • 1 dávka listového těsta
  • 250 ml šlehačky
  • 500 ml mléka
  • 4 vejce
  • 4 polévkové lžíce mouky
  • 10 polévkových lžic cukru
  • 1 sáček vanilkového cukru
Cuketová buchta

Tento geniálně lahodný dezert je tak chuťově výrazný díky ingredienci, kterou podceňuje většina lidí

Jak připravit korpus na krémeš

  • Předehřejte troubu na teplotu uvedenou na balení listového těsta, obvykle kolem 180-200°C.
  • Vybalte listové těsto a zkontrolujte, zda je nepotřebujete seříznout, aby odpovídalo velikosti vašeho plechu.
  • Připravte plech: Lehce jej potřete olejem nebo pokryjte pečicím papírem, abyste zabránili připečení.
  • Pečení listového těsta: První plát umístěte na připravený plech a pečte podle instrukcí na obalu, dokud nezezlátne a neztvrdne, obvykle 10-15 minut. Postup opakujte i pro druhý plát. V horkovzdušné troubě lze samozřejmě péci oba pláty najednou.

Krém pro krémeš

Příprava krému a finální vrstvení:

  • Do mísy nasypte mouku. Přidejte 100 ml mléka a dobře promíchejte.
  • V hrnci na mírném ohni přiveďte zbytek mléka k varu. Přidejte cukr, vanilkový cukr a dobře promíchejte, dokud nevznikne homogenní směs.
  • Když začne vřít, přidejte mouku smíchanou s mlékem. Vařte na mírném ohni, dokud nezískáte homogenní směs.
  • Na plech potažený pečicím papírem položte první plát těsta. Na něj nalijte připravený krém, šlehačku a přikryjte druhým plátem těsta.
  • Nakonec ozdobte práškovým cukrem.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*