Jahodová báseň bez pečení: 5ti minutový recept z ingrediencí, které máte vždy ve špajzu. Toto jaro a létu už nic jiného nedělám – hit sezóny

Tento dort se doslova sám rozpouští v ústech. V sušenkovém korpusu je vysoká vrstva smetanového sýra s velkými kousky jahod. Tato kombinace přesvědčí i ty největší labužníky.

Vůně jahod a pečených sušenek se bude linout do všech koutů vašeho domu a přiláká i sousedy odnaproti. Nádherný a nadýchaný dortík plný smetanového sýra a červených plodů vás vyšvihne v očích vašich přátel na přední příčky žebříčku domácích cukrářů. Přitom je tak snadný, že snazší už být nemůže.

Na pětiminutový nepečený dort budete potřebovat

  • Sušenky – 200 g
  • máslo – 125 g
  • jahody – 300 g
  • smetanový sýr – 300 g
  • cukr – 100 g
  • plnotučná smetana ke šlehání – 200 ml
  • voda – 100 ml
  • agar nebo želatina – 5 g
  • strouhaný kokos na ozdobu

Návod na přípravu

Připravte si formu o rozměrech 20 x 15 centimetrů a vyložte ji pečicím papírem. Sušenky v mixéru rozdrobte na prach, smíchejte je s rozpuštěným máslem a propracujte je do tvárné hmoty. Asi dvě třetiny jí vložte do připravené formy a upěchujte ji na dno do pevné placky. Formu s korpusem pak vložte do lednice vychladit a ztuhnout.

Umyjte, osušte a odstopkujte jahody a nakrájejte je na menší kousky. Šlehačku smíchejte se smetanovým sýrem a cukrem a vyšlehejte elektrickým šlehačem či mixérem všechny přísady do napěněného krému. K němu pak vsypte jahody a jemně promíchejte.

Želatinu připravte podle návodu na obalu a vlijte ji do krému s jahodami. Poté vše velmi dobře promíchejte, případně promixujte. Z lednice vyndejte formu s korpusem a připravený krém přelijte dovnitř. Stěrkou ho urovnejte do rovnoměrné roviny a nahoru nasypejte zbylou část sušenkové drobenky.

Sestavený dort vraťte zpátky do lednice alespoň na další dvě hodiny, aby důkladně ztuhl. Vršek pak posypejte strouhaným kokosem, nakrájejte dort na porce a podávejte se šálkem voňavého čaje nebo kávy.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]