Celý svět se zbláznil do tohoto japonského broskvového koláče s kondenzovaným mlékem. Vyzkoušejte si ho vyrobit, skládá se pouze z 8 ingrediencí

Nepečených dezertů existuje bezpočet. Tento dort můžete využít jako alternativu ke klasickým dortům na narozeninové oslavy.

Dorty, které se nepečou a jsou plné ovoce, jsou oblíbené zejména v teplejších měsících roku, hodí se však vždy. Ideální jsou také pro osoby, které nemají rádi klasické korpusy. Místo něj totiž použijete sušenky, tak jako v oblíbeném cheesecake. Náplň tohoto dortu není zrovna fitness, o to je však chutnější. Obsahuje totiž mimo jiné kondenzované mléko a také tučnou smetanu.

Připravte si suroviny

Na dort budete potřebovat 120 gramů sušenek, ideálně máslových. Dále 80 gramů másla, 200 mililitrů tučné smetany, 250 gramů zakysané smetany. Tu lze nahradit řeckým jogurtem. Na dort je potřeba také 60 gramů kondenzovaného mléka, 12 gramů plátové želatiny, 600 gramů broskví nebo nektarinek a smetanu na ozdobu. Té bude stačit 150 mililitrů. Chybět by neměl ani moučkový cukr.

Nejprve rozemelte sušenky a smíchejte je s rozpuštěným máslem. Hmotu pak rozetřete do dortové formu, kterou si předem vyložte pečícím papírem. Sklenicí nebo hrnkem pak sušenkovou vrstvu s máslem udusejte. Následně dejte základ na dort odpočívat do lednice. Následně oloupejte ovoce a nakrájejte ho na kousky. Většinu jich následně ponorným mixérem rozmixujte na pyré. Želatinu zalejte vodou a nechte ji nabobtnat.

Fotografie: Pixabay

Nyní je čas na smetanu

Smetanu vyšlehejte a přidejte k ní zakysanou smetanu i kondenzované mléko. Vyšlehejte do hladka. Poté rozpusťte želatinu a smíchejte ji s připravenou hmotou. Následně přidejte broskve a promíchejte. Hmotu poté dejte do formy na připravený základ ze sušenek. Dezert přikryjte fólií a opět ho dejte do ledničky, aby celý pořádně zatuhl. Až poté je možné ho dozdobit na povrchu.

Smetanu na zdobení smíchejte s cukrem a vyšlehejte do zhoustnutí. Poté dejte do cukrářského sáčku s libovolnou špičkou na zdobení a na dort vymačkávejte růžičky. Mezi ně ještě vyskládejte plátky broskví, které vám zbyly. Ideální je ještě ovoce na povrchu potřít želatinou, aby nesesychalo. Nyní je dort hotový. Pokud má být narozeninový, můžete šlehačkou doprostřed ještě napsat věk oslavence, případně dozdobit svíčkou nebo moderní dortovou fontánkou.

https://www.youtube.com/watch?v=6obLHzgFgsA&ab_channel=Whatto%D0%A1ook

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]