NOVÝ RECEPT: Napoleonský dort bez pečení! Je 10x lepší než český Medovník a mnohem lehčí na přípravu. Natolik jsme si ho zamilovali, že jsme hned pekli druhou várku!

Ne každého baví péct a někomu to bohužel od přírody nejde. Přesně pro takové lidi ovšem existuje řešení v podobě nepečených receptů, jako je tento. 

Dorty jsou lahodné pochutiny, které má rád skoro každý. Jenomže ty kupované většinou za moc nestojí, pečení také nejde každému a kupovat si domácí mnohdy vyjde na hodně peněz. Co tedy dělat, když na nějaký ten dort dostanete chuť? Můžete vyzkoušet nepečený recept, jež je jednoduchý na provedení a ani vás finančně nezruinuje. Navíc nikdo ani nepozná, jak lehký na výrobu ve skutečnosti byl.

Ingredience a postup přípravy těsta

Budete potřebovat:

  • Šedesát gramů kukuřičného škrobu
  • Dvě stě gramů cukru
  • Šedesát gramů mouky
  • Čtyři kusy vejce
  • Sto gramů másla
  • Jeden litr mléka
  • Vanilin
  • Špetku soli
  • Jedno kilo listového těsta
  • Tři sta gramů třešní (Je jedno, jestli je máte zmražené z obchodu či čerstvé)
Fotografie: Pixabay
  • Jednu polévkovou lžíci moučkového cukru
  • Dvě stě padesát gramů zakysané smetany
  • Větší mísu
  • Metličku
  • Hrnec
  • Vál
  • Válec
  • Plech
  • Pečící papír
  • Vyvýšenou formu libovolného tvaru
  • Potravinovou fólii

Nejprve si vezměte hrnec a do toho vsypte kukuřičný škrob. Přes síto prosejte mouku a dodejte ještě cukr, sůl a dle chuti přidejte i vanilin. Celou směs promíchejte a přidejte rozbitá vejce. Nyní si na smíchání vezměte metličku a míchejte, dokud směs nebude pořádně hladká a jednolitá. Postupně ještě vmíchejte mléko a nyní můžete hrnec dát na sporák a na mírném ohni směs vařit, dokud nezhoustne.

Tak jednoduchý recept zvládne i dítě

Jakmile se tak stane, tak hrnec odeberte z plotny a přidejte ještě máslo. Opět vše vymíchejte do hladka a nechejte vychladnout. Nyní si vezměte listové těsto a rozválejte jej na tenkou vrstvu. Nakrájejte na plátky a vložte na plech vyložený pečícím papírem. Troubu předehřejte na 180 stupňů a těsto v ní nechejte na cca 15 minut, pravidelně jej kontrolujte, aby se nespálilo.

Následně také nechejte vychladnout. Vezměte si zakysanou smetanu a vyšlehejte ji společně s moučkovým cukrem do nadýchané hmoty. Vezměte si formu libovolného tvaru, třeba obdélníkového a začněte do ní vše postupně skládat. Nejprve listové těsto, to potřete krémem a vložte vypeckované třešně. Následně další vrstvu těsta a tak do té doby, než vám vše dojde.

Poslední vrstva musí být samozřejmě z těsta. Navrch potřete směs ze smetany a libovolně můžete dozdobit buďto rozdrceným listovým těstem, nebo třeba lesním ovocem. Zakryjte dort potravinářskou fólii, dejte do lednice alespoň na pár hodin (nejlepší je na noc) vychladnout a můžete podávat. Dobrou chuť!

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]