Máte doma 3 banány a trochu kakaa? Pak si uložte tento velmi chutný a rychlý recept bez trouby

buchta banány kakao

Banány se mohou velmi rychle zkazit. Je proto dobré vědět, jak je rychle a efektivně zpracovat, pokud náhodou zapomeneme na to, že jsme jich koupili větší množství.

Banány jsou velmi oblíbeným druhem exotického ovoce, přesto se ale často rychle zkazí. Jakmile zjistíme, že jich máme doma pár navíc a nebudeme schopni je sníst, není nic jednoduššího, než z nich udělat lahodný dezert. Banány totiž lze skvěle zkombinovat s čokoládovým těstem, jednoduchou buchtu z těchto ingrediencí vytvoříme na pánvi.

Ingredience potřebné na přípravu čokoládového těsta:

  • 50 gramů moučkového cukru
  • 50 mililitrů slunečnicového oleje
  • 100 mililitrů mléka
  • 130 gramů hladké mouky
  • 20 gramů kakaa
  • vejce
  • prášek do pečiva
  • vanilkový cukr

loupání banánů

Ingredience potřebné na přípravu banánové náplně:

  • 3 banány
  • 20 gramů másla
  • 1 polévková lžíce hnědého cukru

karamel v pánvi

Nejprve zpracujeme banány

Jako první je zapotřebí si každý banán nejen oloupat, ale také podélně rozříznout. Následně na rozpálenou pánev umístíme máslo, do kterého budeme postupně, po lžičkách, přidávat cukr.

banány na pánvi

Směs budeme neustále míchat tak, aby nám po čase vznikl hladký karamel bez hrudek. Do něho následně připravené banány vložíme a sundáme pánev z ohně.

miska tekutá směs

Připravíme si čokoládové těsto

Ve velké míse smícháme vejce, moučkový a vanilkový cukr. Do vzniklé směsi následně přilijeme mléko a rostlinný olej a vše pečlivě promícháme metličkou.

miska tekutá směs kakao

Do druhé mísy si mezitím prosejeme mouku s kakaem. Obě směsi následně zamícháme tak, aby se nám vytvořilo jednotné těsto bez hrudek. Těsto následně nalijeme na pánvičku s banány.

upečený korpus

Na mírném ohni necháme dezert dodělat

Pánvičku s banány a těstem vrátíme zpět na sporák, přiklopíme pokličkou a necháme na mírném ohni dodělat zhruba 20 – 25 minut. Těsto je hotové ve chvíli, kdy se nám při jemném dotyku již nelepí na prsty.

buchta banány

Pokud si nejsme jistí konzistencí, můžeme si na pomoc vzít špejli. Dezert s pánvičky vyklopíme na talíř otočením, posypeme moučkovým cukrem a můžeme podávat.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*