
Banány se mohou velmi rychle zkazit. Je proto dobré vědět, jak je rychle a efektivně zpracovat, pokud náhodou zapomeneme na to, že jsme jich koupili větší množství.
Banány jsou velmi oblíbeným druhem exotického ovoce, přesto se ale často rychle zkazí. Jakmile zjistíme, že jich máme doma pár navíc a nebudeme schopni je sníst, není nic jednoduššího, než z nich udělat lahodný dezert. Banány totiž lze skvěle zkombinovat s čokoládovým těstem, jednoduchou buchtu z těchto ingrediencí vytvoříme na pánvi.
Ingredience potřebné na přípravu čokoládového těsta:
- 50 gramů moučkového cukru
- 50 mililitrů slunečnicového oleje
- 100 mililitrů mléka
- 130 gramů hladké mouky
- 20 gramů kakaa
- vejce
- prášek do pečiva
- vanilkový cukr
Ingredience potřebné na přípravu banánové náplně:
- 3 banány
- 20 gramů másla
- 1 polévková lžíce hnědého cukru
Nejprve zpracujeme banány
Jako první je zapotřebí si každý banán nejen oloupat, ale také podélně rozříznout. Následně na rozpálenou pánev umístíme máslo, do kterého budeme postupně, po lžičkách, přidávat cukr.
Směs budeme neustále míchat tak, aby nám po čase vznikl hladký karamel bez hrudek. Do něho následně připravené banány vložíme a sundáme pánev z ohně.
Připravíme si čokoládové těsto
Ve velké míse smícháme vejce, moučkový a vanilkový cukr. Do vzniklé směsi následně přilijeme mléko a rostlinný olej a vše pečlivě promícháme metličkou.
Do druhé mísy si mezitím prosejeme mouku s kakaem. Obě směsi následně zamícháme tak, aby se nám vytvořilo jednotné těsto bez hrudek. Těsto následně nalijeme na pánvičku s banány.
Na mírném ohni necháme dezert dodělat
Pánvičku s banány a těstem vrátíme zpět na sporák, přiklopíme pokličkou a necháme na mírném ohni dodělat zhruba 20 – 25 minut. Těsto je hotové ve chvíli, kdy se nám při jemném dotyku již nelepí na prsty.
Pokud si nejsme jistí konzistencí, můžeme si na pomoc vzít špejli. Dezert s pánvičky vyklopíme na talíř otočením, posypeme moučkovým cukrem a můžeme podávat.
Napište komentář