Nejjednodušší a nejlevnější zákusek. Jeho recept je snadný z minima ingrediencí

Vytvořit zákusek se někomu může zdát jako velice složitá záležitost. Existují však i jednoduché varianty, které zvládne opravdu každý.

Recept, který je jednoduchý a není na něj potřeba mnoho ingrediencí ocení každá hospodyně. Obzvlášť se hodí ve chvíli, kdy se ji nahlásí nečekaná návštěva a obchod je zavřený. Pak je nutné vytvořit občerstvení ke kávě z ingrediencí, které najde ve své spíži. Naštěstí i takové recepty existují. Jeden z nich vám přinášíme.

Potřebujete jen základní suroviny

Na těsto budete potřebovat tři vejce, 200 gramů cukru, 100 mililitrů slunečnicového oleje, 250 mililitrů mléka, stejné množství horké vody, 400 gramů mouky, 16 gramů prášku do pečiva, dvě lžíce kakaového prášku a jedna lžička vanilkového cukru. Na krém je třeba mít doma 200 gramů másla, stejné množství cukru, dvě lžíce mouky a dvě vejce. Dále 400 mililitrů mléka a lžička vanilkového cukru. Na glazuru přichystejte dvě lžíce oleje a 100 gramů mléčné čokolády.

První si připravte těsto. Vejce s cukry vymíchejte metličkou do hladka. Poté přidejte slunečnicový olej a míchejte. Následně přidejte také mléko a dále všechny suroviny smíchejte. Za stálého míchání pak přidávejte horkou vodu. Následně přidávejte prosátou mouku a kakaový prášek s práškem do pečiva. Dobře promíchejte.

Důležité je, aby nezůstalo těsto hrudkovité. Těsto následně rozdělte na čtyři díly. První část rovnoměrně rozetřete na obdélníkový plech vyložený pečícím papírem.

Připravte si také krém

Pečte asi deset minut na 180 stupňů a poté párátkem zkontrolujte, zda je upečeno. Po vyjmutí z trouby narovnejte okraje a poté ho stočte, odstraňte pečicí papír a nechte vychladnout. S dalšími díly těsta pokračujte podobně. Krém připravíte tak, že smícháte v kastrolu mouku s cukrem a přidáte vejce. Za stálého míchání pak přilévejte mléko. Poté dejte na mírný oheň dokud se neobjeví první bubliny. Pak přelijte do čisté misky, zakryjte fólií a nechte vychladnout. Je čas vyšlehat máslo dokud nebude nadýchané. Do něj pak vmíchejte krém a promíchejte do hladka.

Na závěr do krému přilijte vanilkový cukr. Nyní namažte první placku krémem a na něj dejte další placku. Takto postupujte se všemi díly. Na vrchní placku by měl přijít krém. Chlaďte asi 30 minut. Mezitím připravte polevu. Rozpusťte čokoládu na lázni a přidejte do ní olej. Polevu pak přendejte do sáčku a ustříhněte mu roh. Na povrch placky pak naneste čokoládu chaoticky, jak se vám podaří. Dort vložte do lednice alespoň na 4 hodiny. Poté krájejte na čtverečky a podávejte.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]