Šíleně návykové KINDER BUENO ŘEZY: Cukrářkou osvědčený recept zvládne i začátečník

Není nic lepšího, než si po hlavním chodu dopřát sladkou tečku. Připravte si řezy kinder bueno a rozmazlete sebe a své blízké.  

Receptů na sladké čokoládové řezy je k dispozici celá řada, ovšem jen některé se zařadí mezi ty, které budete připravovat opětovně. Lahodné řezy kinder bueno se řadí mezi těch několik vybraných, jež vám jednoduše učarují. Zamilujete si je vy i vaše ratolesti. Chutí jsou téměř k nerozeznání od oblíbených tyčinek, podle nichž dostaly svůj název. Proto neváhejte a rozmazlete své chuťové buňky.

Ingredience potřebné pro přípravu řezů:

  • 250 gramů máslových sušenek

Na přípravu krému si připravte:

  • 200 gramů smetany ke šlehání 30 %
  • 250 gramů mascarpone
  • 2 polévkové lžíce moučkového cukru
  • 3-4 polévkové lžíce Nutelly

Na čokoládovou vrstvu budete potřebovat:

  • 100 gramů bílé čokolády
  • 200 gramů smetany ke šlehání 30 %
  • 250 gramů mascarpone
  • 1 polévková lžíce moučkového cukru

Polevu připravíte z těchto surovin:

  • 100 gramů mléčné čokolády
  • 40 gramů smetany ke šlehání 30 %
  • 30 gramů hořké čokolády
  • 2 polévkové lžíce smetany ke šlehání 30 %

Postup přípravy řezů krok za krokem:

Ze všeho nejdříve si připravte formu – ideální je čtvercová o rozměrech 21 x 21 centimetrů, ale postačí vámi menší plech s vyšším okrajem. V prvním kroku přípravy řezů nachystanou formu vyložte pečicím papírem a celé její dno zaskládejte zvolenými sušenkami. Ty byste měli skládat těsně vedle sebe, avšak nepřekrývejte je. Takto připravený základ řezů na chvíli odložte stranou. V dalším kroku si totiž připravíte první vrstvu krému.

Ve větší míse smíchejte 200 gramů vypracované smetany ke šlehání a 250 gramů mascarpone. Ke směsi přidejte 2 polévkové lžíce moučkového cukru a prošlehejte ručním mixérem. Jakmile budete mít cukr zapracovaný, přidejte do krému 2 polévkové lžíce Nutelly a vše opět prošlehejte ručním mixérem. Hladký a nadýchaný krém naneste do formy na připravenou vrstvu sušenek a uhlaďte stěrkou či lžící. V dalším kroku si vezměte sušenky a vytvořte z nich třetí vrstvu řezů.

Skládejte je opět těsně vedle sebe, avšak tentokrát dejte pozor, ať na ně příliš netlačíte a nevytlačíte tím krém z formy. Položené sušenky následně zlehka pomažte 1 až 2 polévkovými lžícemi Nutelly a předpřipravené řezy uložte do ledničky. Během doby, co se řezy chladí, si připravte jejich čokoládovou vrstvu.

Ve vodní lázni rozpusťte odváženou bílou čokoládu. Během doby, co se čokoláda rozpouští si ve středně velké míse vyšlehejte dohladka smetanu, mascarpone a polévkovou lžíci moučkového cukru.

Jakmile získáte hladkou a kompaktní směs, přilijte do ní za stálého míchání rozpuštěnou čokoládu. Čokoládovou vrstvu řezů poté šlehejte tak dlouho, dokud nebude lehká a nadýchaná. Poté vyndejte z lednice zchlazené řezy a čokoládový krém na ně nalijte a opět stěrkou či lžící uhlaďte.

Následně navrch opatrně položte další vrstvu sušenek. Jako poslední vrstvu řezů budete připravovat čokoládovou polevu. V parní lázni rozpusťte mléčnou čokoládu. Jakmile bude čokoláda rozpuštěná, přimíchejte do ní 40 gramů smetany.

Čokoládu se smetanou míchejte tak dlouho, dokud se nespojí. Poté polevou polijte připravené řezy – dbejte při tom na to, abyste polevu rovnoměrně rozetřeli po celém povrchu řezů. Až budete mít polevu rozprostřenou, rozpusťte si (opět ve vodní lázni) hořkou čokoládu se dvěma polévkovými lžícemi smetany. Tou řezy následně ozdobte. Hotové kinder bueno řezy překryjte potravinovou fólií a uložte alespoň na šest hodin do lednice.