Nadýchané těstíčko a překvapení v podobě třešní. Přesně tak lze popsat tuto jedinečnou bublaninu

Pokud ještě nevíte, co byste si o víkendu mohli upéct, rozhodně vsaďte na tuto dokonalou buchtu, kterou budete mít hotovou raz dva a výsledek opravdu stojí za to. 

Blíží se vašim blízkým nějaká významná událost a vy nevíte, čím byste je mohli překvapit a udělat jim i trochu radost? Největší jistotu máte rozhodně v upečení nějakého dobrého moučníku, který jim zachutná a zlepší jim celkově den. A tím může být přesně tato jahodová buchta, kterou zvládnete připravit naprosto jednoduše a prakticky skoro bez námahy. Dolaďte ji domácími třešněmi a neodolatelnou pochoutku máte zaručenou.

Ingredience, které budete na přípravu potřebovat:

Objem hrnku: 200 ml

  • Vejce – 5 kusů
  • Cukr krystal – 1 a půl hrnku
  • Jogurt – 1 hrnek
  • Rostlinný olej – 1 hrnek
  • Hladká mouka – 2 hrnky
  • Prášek do pečiva – půl šálku
  • Třešně – 450 g
  • Moučkový cukr – na ozdobu

Rozklepněte vejce a oddělte bílky od žloutků. Bílky dejte do větší mísy a začněte je šlehat, pokud chcete, tak přihoďte trochu soli, celý proces tím urychlíte. Zároveň do nich zašlehejte i cukr a pokračujte, dokud vám nevznikne sníh, co by tvořil kopečky. Poté začněte jeden po druhém přidávat žloutky a zapracujte je vždy stěrkou krouživými pohyby odspoda nahoru.

Totéž proveďte i s jogurtem, rostlinným olejem, hladkou moukou a práškem do pečiva. Jakmile budete mít těsto hotové, tak si nachystejte formu na pečení a vymažte ji máslem, následně ji vysypejte moukou. Třešně důkladně omyjte a vypeckujte je. Pokud se v nich nachází příliš vody, tak ji z nich také vymačkejte.

Fotografie: Unsplash

Těsto dejte do formy a důkladně ho na ní rozprostřete. Poté do něj naskládejte třešně a dejte formu s buchtou do trouby, kterou jste si předehřáli na 200 stupňů. Jakmile do ní formu vložíte, tak teplotu snižte na 180 stupňů a pečte buchtu tak dlouho, dokud se okraje nezačnou oddělovat od formy na pečení. Poté buchtu z trouby vytáhněte a následně ji posypejte moučkovým cukrem, dobrou chuť!

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*