Tuto buchtu si zamilujete. Díky menšímu triku je pěkně smetanová i zevnitř

Jemná, smetanová a plněná krémem s příměsí bílé čokolády. Už jen dle popisu to zní dobře, jakmile ovšem ochutnáte, předčí tato buchta všechna vaše očekávání. 

Máte chuť si trošku osladit den, uvolnit se u pečení a udělat radost všem okolo? Je jedno, jestli potřebujete upéct super buchtu pro návštěvu, či si ji chcete vychutnat jen tak s rodinou. V obou případech vám zlepší den a ne jen jeden, v lednici totiž vydrží i nějakou tu dobu. Nepotřebujete na ni nějaké extra ingredience a možná na její přípravu již máte všechno doma.

Ingredience a postup přípravy těsta

Na těsto budete potřebovat:

  • Sto padesát gramů cukru
  • Dvě stě padesát gramů mouky
  • Čtyři vejce (nejlepší jsou z domácího chovu)
  • Dvě stě mililitrů oleje
  • Dvanáct gramů prášku do pečiva
  • Dvě stě mililitrů mléka
  • Jednu čajovou lžičku vanilkové esence či vanilkového prášku
  • Samozřejmě jednu špetku soli
  • Střední mísu
  • Šlehač
  • Síto
  • Stěrku
  • Obdélníkový plech či pečící formu
  • Koncovku ze zdobícího sáčku
  • Špejli či párátko

Na krém budete potřebovat:

  • Osm set mililitrů mléka
  • Pět polévkových lžic cukru
  • Okolo čtyřicet gramů bílé čokolády
  • Pět polévkových lžic kukuřičného škrobu
  • Jednu čajovou lžičku vanilkové esence či vanilkový prášek
  • Dvacet gramů másla
  • Menší kastrol
  • Metličku

Na nadýchanou směs budete potřebovat:

  • Čtyři sta mililitrů smetany
  • Cca tři polévkové lžíce kondenzovaného mléka
  • Padesát gramů strouhaného kokosu
  • Hlubokou mísu ve které budete moct šlehat
  • Šlehač
  • Stěrku

Těsto připravíte vcelku jednoduše. Nejprve si vezměte mísu a vyklepněte do ní čtyři vejce. Raději je nejprve vždy klepněte bokem do hrnku, ať vám nezkazí recept, kdyby se jednalo o záprtky. Přidejte k vejcím špetku soli a začněte je šlehat, dokud vám nevznikne trošku bělejší pěna. Během tohoto procesu do směsi přidávejte po částech cukr. Poté, co vám směs dostatečně zesvětlá, přilijte olej a mléko a šlehejte dalších pár minut.

Jakmile budete mít do šleháno, vezměte si síto a s jeho pomocí přidejte do těsta mouku a prášek do pečiva, čímž zabráníte tvorbě hrudek. Vezměte si stěrku a postupně vše promíchávejte krouživými pohyby směrem nahoru. Ke konci dodejte vanilkovou esenci a těsto máte hotové. Pokud vám přijde trochu tekuté, tak se toho vůbec nebojte, přesně tak má totiž vypadat. Nyní si připravte plech, můžete jej buď vytřít máslem a vysypat moukou, nebo na něj dát pečící papír, záleží na vás.

Zamilujete si ji a první kousnutí

Troubu si předehřejte na 180 stupňů a těsto vlijte do plechu. S pomocí stěrky jej ještě zarovnejte a dejte péct okolo 30 minut. Pravidelně jej ale kontrolujte s pomocí špejle. Že nevíte jak? Špejli vždy zapíchněte cca doprostřed. Pokud se na ni lepí těsto, buchta ještě není, pokud ne, tak už máte hotovo. Po vytáhnutí si vezměte koncovku ze zdobícího sáčku a udělejte do těsta rovnoměrné díry.

Zbytky, co vám zůstanou v koncovce odložte na později. Nyní se můžete vrhnout na přípravu krému. Vezměte si menší kastrůlek, vlijte do něj mléko a přidejte kukuřičný škrob, cukr a vanilkovou esenci. S pomocí metličky směs míchejte a dejte ji na sporák. Nechejte ji tam, dokud nezíská konzistenci pudinku. Jakmile se tak stane, přisypejte rozlámanou bílou čokoládu, kousek másla a míchejte dál, dokud se všechny ingredience krásně nespojí dohromady.

Pár hodin v lednici a můžete se na to vrhnout

Jestliže si nejste jisti množstvím, nemusíte se bát udělat trochu směsi navíc. Krém je lahodný, když tak jej sníte holý, než aby vám pochybělo. Následně jej nalijte na buchtu, kde krásně zaplní všechny díry. Rovnoměrně rozetřete a připravte si nadýchanou směs na konec. Do hlubší mísy nalijte šlehačku i kondenzované mléko a vyšlehejte do husté pěny.

Následně přimíchejte strouhaný kokos a směs nandejte na buchtu. Vezměte si na to stěrku a vše krásně uhlaďte do jedné roviny. A pamatujete ty zbytky z těsta? Nyní nadešel jejich čas, rozdrťte je, posypejte na povrch buchty a tu následně vložte do lednice na několik hodin vychladit. Poté můžete podávat, třeba ke kafíčku. Dobrou chuť!

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]