Výstavní tvarohová bublanina s borůvkami dle selského receptu: Nikdy mě nenapadlo přidat do ní tuto 1 ingredienci navíc

Tento skvělý a sladký koláč určitě zachutná těm, kteří milují borůvky a tvaroh. Je vážně skvělý a hlavně velmi jednoduchý.

Léto je skvělé i z toho důvodu, že nemusíte kupovat v obchodech žádné ovoce nebo zeleninu, protože si ji můžete natrhat venku nebo na zahradě. Takže pokud se v létě rozhodnete, že upečete tento koláč, můžete si jít borůvky jednoduše natrhat do lesa. Poté už jen koupíte tvaroh a můžete začít s přípravou. Uvidíte, jak moc vám bude chutnat, jen ho vyzkoušejte.

Co budete potřebovat

  • 800 g tvarohu
  • 400 g jogurtu
  • 10 lžic cukru
  • 6 lžic krupice
  • 6 lžic mouky
  • 200 g borůvek
  • 4 vejce
  • moučkový cukr
  • 1 lžička prášku do pečiva

Velmi jednoduchý na přípravu

Nejprve si rozšlehejte vejce mixérem. Přidejte cukr a opět dobře promíchejte. Přidejte jogurt a tvaroh a míchejte do hladka. Postupně přidávejte krupici a dobře zamíchejte. Do mísy si dejte mouku s práškem do pečiva a poté to přidejte do směsi. Míchejte, dokud nezískáte těsto bez hrudek. Přidejte k němu borůvky a dobře promíchejte.

Do plechu nebo zapékací misky si dejte pečicí papír a nalijte do ní těsto. Pečte v předehřáté troubě na 180 stupňů 30 minut. To, že je buchta upečená, můžete zkontrolovat podle dřevěné špejle. Poté už jen vyndejte z trouby a na závěr ozdobte moučkovým cukrem. Rozkrájejte na kousky a můžete podávat. Přejeme vám dobrou chuť.

Malý tip

Samozřejmě, že do této buchty můžete přidat jakékoliv ovoce budete chtít. Pokud tedy milujete jahody ze zahrádky, přidejte je tam místo borůvek. Také čokoládové kousky budou rozhodně skvělé. Vlastně si tam opravdu můžete přidat cokoliv chcete. Fantazii se meze nekladou. Určitě si tento dezert oblíbíte.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]