Vánoční jablečné měsíčky v křehkém a nadýchaném těstě s tvarohem. Návštěvy jsou z výsledku nadšené

Pokud máte doma nějaká jablka a nevíte, co s nimi, vyzkoušejte tento jednoduchý, ale výborný recept, který si zamiluje celá rodina.

Máte rádi rychlá a smažená jídla? Pokud ano, bude tento recept přímo pro vás. Ještě lepší bude, jestli máte rádi jablka a sladké dezerty. Tenhle pokrm je tohle všechno smíchané dohromady. Je to originální dezert, kterým potěšíte vlastně každou návštěvu, ale také ho můžete udělat jen tak, pro své děti. Uvidíte, že všichni, kdo ho ochutnají, budou nadšení.

Co budete potřebovat

  • 2-3 jablka
  • 30 g másla
  • 3-4 polévkové lžíce cukru

Na těsto je toho trošku víc:

  • 400 g hladké mouky
  • 120 g másla
  • 100 g cukru
  • vejce
  • 2 polévkové lžíce zakysané smetany
  • lžička prášku do pečiva

A nakonec náplň

Tento recept by byl určitě dobrý i s jinou, než tvarohovou náplní, ale s ní je to opravdu luxusní. Budete potřebovat:

  • 300 g tvarohu
  • 120 g cukru
  • vejce
  • 1 polévková lžíce zakysané smetany

Příprava je velice jednoduchá

Nejprve si oloupejte jablka a odstraňte z nich střed. Poté je nakrájejte na kolečka. Na pánvi si rozpusťte máslo s cukrem a tuto směs přiveďte k varu. Jakmile se bude vařit, pomalu na ni pokládejte jablka a opečte je z obou stran. Tak budou celkově pokryta karamelem. Poté je dejte do misky.

Teď přichází na řadu těsto

Mouku si prosejte a smíchejte ji s práškem do pečiva. Do směsi přidejte máslo a z hmoty udělejte drobenku. Poté do ní přidejte vejce a zakysanou smetanu s cukrem a vypracujte těsto.

Přikryjte utěrkou a nechte odpočívat 10 minut. Mezitím si smíchejte tvaroh s cukrem, zakysanou smetanou a vejcem a mixujte, dokud náplň nebude úplně hladká.

A je skoro hotovo

Těsto si rozdělte na dva díly a jeden z nich vyválejte a dejte do formy. Na to naneste tvarohovou náplň a na ni jablka v karamelu. Přikryjte druhým dílem těsta a ten pomažte rozšlehaným žloutkem. Dejte péct do trouby předehřáté na 180 a nechte péct asi 40 minut. Přejeme vám dobrou chuť!

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]