Líné tvarohové knedlíky bez zbytečného válení a tvarování. Existuje tento dokonalý způsob, ale 99% lidí ho nezná

Dnes to bude o přípravě líných knedlíků, které jsou chuťově tak moc dobré, že si každý, kdo jich ochutná, rozhodně přidá.

Pokud vás už nenapadá, co uvařit na oběd, ale vaše děti pořád říkají, že by chtěly něco sladkého, je tento recept jako stvořený pro vás. Tyto tvarohové knedlíky jsou totiž nejen velmi jednoduché na přípravu, protože se nemusí ani válet ani tvarovat, ale především jsou opravdu vynikající. Jejich příprava vám nezabere ani moc času, takže nebudete muset trávit celý den v kuchyni. No, vyzkoušejte si je sami.

Co budete potřebovat

Na výrobu těchto knedlíku toho opravdu nebudete moc potřebovat. Většinu surovin budete mít stoprocentně doma, takže je to takový oběd „co dům dal“ . Ingredience jsou následující:

  • 400 g tvarohu
  • 2 vejce
  • 200 – 250 g mouky
  • 1/2 lžičky soli
  • 2 polévkové lžíce cukru

Je to opravdu velice jednoduché

Nejprve si do větší mísy dejte tvaroh, do kterého přidejte sůl, cukr a vejce. Pořádně promíchejte a následně přidejte mouku. Opět promíchejte, můžete samozřejmě nějakým mixérem nebo vařečkou, ale nejlépe to půjde rukama. A teď přichází ono „líné“ formování. Těsto si přendejte na rovný plech, urovnejte a pořádně udusejte.

Do pánve si nalijte vodu, trošku osolte, a jak se bude voda vařit, dělejte z těsta různě velké knedlíky a ty dávejte do vody. A takto pokračujte, dokud budete mít z čeho tvořit knedlíky. To, že jsou knedlíky hotové, poznáte podle toho, že začnou vyplouvat nahoru.

Hotové knedlíky můžete podávat přelité například zakysanou smetanou, přidat můžete také nějaké ovoce a nebo čokoládu. Fantazii se meze nekladou. Přejeme vám dobrou chuť.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]