Tento čokoládový dort se s tvarohovým vrchem si zamiluje každý, kdo ho ochutná. Retro recept se stal po 50 letech hitem

Tento čokoládový dort s tvarohovým vrchem zkrátka musíte vyzkoušet, protože jeho chuť je opravdu neodolatelná. Je jednoduchý na přípravu.

Tento koláč je neuvěřitelně jemné a chutné pečivo, které můžete podávat buď na oslavách a nebo jen tak k čaji. Je velmi jednoduchý na přípravu a suroviny, které jsou třeba, seženete v jakémkoliv obchodě. A pokud máte rádi lesní ovoce, tak toho je v něm také dost. Nyní už ho musíte jen vyzkoušet. Stojí to za to.

Co budete potřebovat

Těsto

  • 200 ml kefíru
  • 2 vejce
  • 150 g cukru
  • 50 ml slunečnicového oleje
  • 70 g másla
  • 3 g sody
  • 330 g mouky
  • 40 g kakaa
  • 5 g kypřícího prášku
  • špetku soli

Ovocná náplň

  • 250 g mraženého lesního ovoce
  • 15 g kukuřičného škrobu
  • pomerančová kůra
  • polévková lžíce cukru

Tvarohová náplň

  • 500 g tvarohu
  • 150 g cukru
  • 2 vejce
  • 8 g vanilkového cukru
  • 10 g kukuřičného škrobu

Je to opravdu jednoduché

V misce si smíchejte kefír, vejce, cukr, olej, rozpuštěné máslo a sodu, důkladně promíchejte metličkou. Do vzniklé hmoty si prosejte mouku, kakaový prášek, prášek do pečiva a sůl a metličkou promíchejte do hladka. Těsto si nyní dejte do formy vyložené pečicím papírem a zarovnejte. Na ovocnou náplň smíchejte kukuřičný škrob, pomerančovou kůru, cukr a mražené lesní ovoce. Tuto směs poté položte na těsto.

Fotografie: Pexels

Na tvarohovou náplň smíchejte tvaroh, cukr, vejce a vanilkový cukr, vše vyšlehejte ponorným mixérem dohladka. Do tvarohové směsi přidejte kukuřičný škrob a promíchejte silikonovou stěrkou. Tvarohovou hmotu rozetřete na ovoce. Takto připravený koláč dejte do trouby předehřáté na 175 stupňů a pečte přibližně 50 minut. Tento skvělý dort před podáváním úplně vychlaďte. Přejeme vám dobrou chuť!

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*