Vrstvené řezy podle Jany Hájkové. Velmi jemné a voňavé! Čokoládový krém uvnitř je prostě senzační

Jakmile ochutnáte tohoto dortu s luxusním čokoládovým krémem, nebude se vám chtít věřit tomu, jak skvělý je. Rozhodně ho vyzkoušejte.

Pokud zrovna plánujete nějakou velkou rodinnou oslavu, vyzkoušejte si upéct tento jednoduchý, ale opravdu velmi dobrý dort. Už jeho vůně vás přesvědčí o tom, že je naprosto skvělý. A rozhodně nemusíte být zkušený cukrář, abyste ho zvládli upéct. Podle tohoto návodu to totiž zvládne naprosto každý.

Co budete potřebovat

Těsto

  • 5 bílků
  • 150 g cukru
  • 30 g mouky (nebo škrobu)
  • 160 g mandlí
  • 1 špetka soli

Náplň

  • 5 žloutků
  • 80 g cukru
  • 450 ml mléka
  • 50 g škrobu
  • 1 lžička vanilkového cukru
  • 30 g kakaového prášku
  • 90 g cukru
  • 60 ml mléka
  • 100 g másla

Opravdu to zvládnete

Nejprve si dejte do hrnce 80 g cukru. Přidejte vanilkový cukr, škrob, žloutky, trochu mléka a promíchejte. Postupně přidejte zbývající horké mléko a dejte hrnec na sporák. Přiveďte k varu a poté ještě cca minutu míchejte. Přeneste kompozici do misky, zakryjte ji potravinářskou folií a nechte vychladit na pokojovou teplotu.

V jiném hrnci si smíchejte kakao s 90 g cukru. Přidejte 60 ml mléka a dejte pánev na sporák. Opět přiveďte k varu. Přidejte máslo a míchejte do hladka. Čokoládu si nalijte do misky a opět zakryjte potravinářskou folií. Navrch opečte mandle na suché pánvi asi 5 minut. Dejte je do mixéru a rozmixujte. Připravte si plech a ten vyložte pečicím papírem.

A je skoro hotovo

Do další misky si dejte bílky a špetku soli. Míchejte asi 1 minutu a za stálého míchání přidejte moučkový cukr. Mleté mandle smíchejte s moukou a poté směs postupně zapracujte do pěny. Směs přendejte na připravený plech, vyrovnejte a pečte 10 minut. Po upečení otočte vršek a pečicí papír oddělejte. Náplňovou směs přendejte do větší mísy. Pomocí mixéru zapracujte čokoládovou směs a míchejte do hladka.

Vršek rozkrojte na 3 kusy. Pokryjte ho vrstvou krému. Ozdobte mletými mandlemi. Dort dejte do lednice alespoň na pár hodin, nejlépe přes noc. Poté dort nakrájejte na malé kostičky a můžete podávat. Určitě tento dort bude chutnat každému, kdo ho ochutná. Přejeme vám dobrou chuť!

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*