Ideální krém do všech dezertů. Od litého těsta až po oblíbené sněhové jazýčky

Připravte si lahodný lehký a svěží krém, který bude vhodný do všech typů dezertů. Jmenuje se Sněhurka a oblíbí si ho každý strávník i hospodyňka.

Mít oblíbený krém, který se povede na první pokus a vždy bude dokonalý a lahodný, zachutná všem strávníkům, to je snad snem každé správné hospodyně. Kupodivu ale jeden takový krém opravdu existuje a jeho recept vám rádi prozradíme. Mějte radost z každého upečeného dezertu či dortu. Krém s názvem Sněhurka se vždy povede, a vždy bude chutnat. 

Připravte si tyto suroviny

  • 300 gramů másla, nikoli margarínu
  • 4 polévkové lžíce horké vody
  • 150 gramů kondenzovaného mléka
  • 1 polévková lžíce koňaku, klidně i rum
  • 150 gramů krupicového cukru

Jednoduchá příprava lahodného krému

Nejdříve si vytáhněte máslo, které odložíte stranou, aby získalo pokojovou teplotu. Pokud tak neučiníte, s máslem půjde velmi těžko pracovat, i když použijete ruční šlehač.

Při pokojové teplotě půjde krásně rozmixovat a nevytvoří hrudky. Nyní si připravte hlubokou mísu a nalijte do ní horkou vodu a přisypte cukr. Je důležité, aby voda byla teplá a cukr se rozpustil. 

Cukr s vodou rozmíchejte na hladkou směs a nechte je zchladnout na pokojovou teplotu. Veškeré přísady by měly mít přibližně stejnou teplotu, to je pokojovou. Jinak by se v krému mohly vytvořit hrudky. Nyní si vezměte povolené máslo a dejte ho do jiné mísy, kde ho buď metličkou nebo nejlépe ručním šlehačem vyšleháte do husté pěny. Máslo nesmí být tekuté. 

Poslední příprava svěžího krému

Máslo by mělo zvětšit objem. Bude světlejší a dokonale roztíratelné. Po vyšlehání k němu přidejte cukrovou směs a společně s máslem suroviny alespoň jednu minutu šlehejte na střední výkon. Po minutě výkon snižte a přidejte po částech kondenzované mléko. Nyní přibližně půl minuty šlehejte a přidejte koňak nebo rum. Doporučujeme použít domácí vaječný koňak, v receptu je nejideálnější a dodá lahodnou krémovou chuť. 

Jakmile přidáte alkohol a kondenzované mléko, zvyšte výkon a veškeré suroviny ještě alespoň tři až pět minut šlehejte. Krém bude hustý. Pokud chcete, přidejte na špičku nože vanilkový lusk nebo vanilkové aroma.

Hladký, mírně bílý krém je hotový a připraven k naplnění oblíbeného dezertu. Jak vidíte sami, příprava není složitá a zvládne ji i začátečník. Sněhurka se povede vždy, je rychlá a lahodná. 

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]