Jogurtové řezy s vanilkovým cukrem a strouhanou čokoládou

Chcete si užít dezert plný jemnosti, vůně a chuti? Pokud ano, tak vyzkoušejte tento jedinečný mléčný dezert. Jeho příprava je úžasně jednoduchá, rychlá a užije si ho celá rodina.

Budete na to potřebovat pár trochu netradičních surovin, ale snadno je seženete v každých potravinách během celého roku. Můžete si proto tuto skvělou sladkost připravit kdykoli jen budete chtít.

Co budete potřebovat?

Přijde vám nečekaná návštěva a potřebujete jim něco připravit ke kávě nebo čaji? Mléčný dezert je skvělá a netradiční varianta pohoštění, která potěší každou návštěvu. Než se podíváme na samotnou přípravu, musíte si nejdříve připravit po ruce všechny potřebné suroviny a obdélníkový podnos o rozměrech 12 x 20 cm. Nejde o nic složitého, ale musíte se pochopitelně podívat na seznam předem. Na výrobu si připravte:

  • želatinové listy – 10 ks (20 g),
  • žloutky – 3 ks,
  • cukr – 100 g,
  • vanilkový cukr – 8 g,
  • mléko – 350 ml,
  • řecký jogurt – 300 g,
  • sušenky – 6 ks.

Způsob přípravy

Želatinové listy namočte do studené vody. Nechte je chvíli hydratovat, abyste s nimi mohli pracovat. Cukr krystal, vanilkový cukr a žloutky dejte do hrnce se silným dnem. Míchejte do hladka. Poté přidejte mléko o pokojové teplotě a promíchejte. Směs mléka a vajec za stálého míchání zahřejte na mírném ohni, dokud nezačne směs vřít. Sundejte hrnec z ohně.

Přidejte k němu želatinové listy a míchejte, dokud nebude směs opět hladká.

Poté nechte mírně vychladnout. Přidejte řecký jogurt a promíchejte do hladka.

Výslednou kompozici přeneste do vhodné formy vyložené papírem na pečení nebo potravinářskou fólií. Rovnoměrně ho rozložte. Položte sušenky na povrch tak, aby ho zcela zakryly.

Zakryjte potravinářskou fólií a dejte do lednice na 3 hodiny.

Opatrně jej otočte na talíř.

Výsledek můžete posypat nastrouhanou čokoládou, nakrájejte a podávejte svým hostům.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]