Kakaová bábovka s čokoládovou polevou a vlašskými ořechy vás nadchne už po prvním soustu

Tradiční bábovka se peče z vanilkového a kakaového těsta. Tato kombinace vytvoří tzv. mramorování. Milovníci čokolády však ocení pouze verzi s kakaem. Připravte si jemný dezert ke kávě právě teď. Nejen vám se budou sbíhat sliny.

Jaké ingredience budete potřebovat na přípravu kakaové bábovky?

Obstarejte si před pečením tyto suroviny na těsto:

  • 2 vejce
  • 80 gramů krupicového cukru
  • 100 gramů změklého másla
  • 65 mililitrů mléka
  • 25 gramů kakaového prášku
  • 65 gramů hořké nebo mléčné čokolády
  • 150 gramů polohrubé mouky
  • 8 gramů kypřícího prášku do pečiva

Na polevu budete potřebovat:

  • 30 gramů hořké čokolády
  • 30 gramů mléčné čokolády
  • 60 mililitrů smetany na vaření (tučné)
  • 1 šálek nadrcených vlašských ořechů (na ozdobu)

Jak postupovat při přípravě kakaové bábovky?

Nejprve začněte s výrobou těsta. V míse si vyšlehejte vejce s krupicovým cukrem do pěny. Poté přilijte rozpuštěné a zchladlé máslo, roztavenou čokoládu dle výběru, mléko, vsypte kypřící prášek, polohrubou mouku, kakao a důkladně promíchejte.

Měly byste vypracovat hladké polotekuté těsto.

To vlijte do máslem vymazané a kakaovým práškem vysypané formy na bábovku a rovnoměrně rozprostřete.

Piškot dejte péct do trouby na cca 30 až 40 minut při teplotě 180 °C.

Příprava čokoládové polevy a kompletace bábovky

Než se bábovka upeče, pusťte se do přípravy polevy. V rendlíku si zahřejte smetanu na vaření a rozpusťte v ní mléčnou i hořkou čokoládu. Vznikne vám tak tekutější homogenní hmota.

Nyní dezert zkompletujte. Upečený korpus vyjměte z trouby, přelijte polevou, posypejte na povrchu nadrcenými vlašskými ořechy a nechte ztuhnout.

Servírování kakaové bábovky s čokoládovou polevou

Hotovou bábovku pokrájejte na stejně široké plátky a podávejte například s kopečkem šlehačky nebo čerstvým ovocem. Možné je doplnit porci i o vanilkovou zmrzlinu. Přejeme vám dobrou chuť.