Luxusní mandarinková zmrzlina hotová do dvaceti minut

Jaké potraviny na výrobu zmrzliny budete potřebovat?

Na domácí zmrzlinu si připravte:

  • 200-300 g mandarinek
  • 1 plechovku kondenzovaného mléka
  • 400 g 20 % smetany na šlehání

Pouze ze třech surovin vykouzlíte sladkost, kterou vaše děti ocení. Mandarinky oloupejte, nastrouhejte a vymačkejte z nich šťávu. Poté ještě vymačkejte přes síto, abyste se zbavili opravdu malých kousků, které by mohly ve zmrzlině vadit.

Do mixéru nalijte zakysanou smetanu a nalijte sklenici kondenzovaného mléka a promíchejte do hladka. Přidejte dužinu z mandarinky a promíchejte, dokud nebude směs hladká. Můžete to udělat pomocí mixéru, ale využijte jen nízkou nebo střední rychlost.

Použít můžete sezónní ovoce

Zmrzlinu již máte téměř hotovou. Přesuňte směs do pohodlných misek a je lepší použít nádobu s víkem, kterou vložte do mrazničky. Je nutné ji tam hodinu nechat a poté vyndat a zmrzlinu promíchat lžící, poté ještě jednou nebo dvakrát opakujte v intervalech 40-45 minut.

Tím zachováte vzdušnou, jemnou strukturu zmrzliny a nebude se vytvářet led. Za pár hodin bude zmrzlina hotová a připravená ke konzumaci. Můžete si ji připravit večer, dvakrát promíchat a poté nechat tuhnout přes noc. Druhý den si můžete pochutnat na skvělém dezertu.

Kromě mandarinek můžete použít i jiné ovoce, které si posbíráte doma na zahradě nebo zakoupíte v obchodě. Postup při výrobě je stejný jako u mandarinek. Můžete zkusit také čokoládové zmrzliny. Kromě nádoby můžete použít také formičky na nanuky, díky kterým budete mít jednotlivé porce stejně rozdělené.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]