Něco takového jste ještě nejedli: Smíchejte mouku, krupici a horkou vodu. Plněné placky 10x chutnější než langoše

Máte rádi bramboráky? V Čechách je to naprosto běžné a velmi oblíbené jídlo. A proto vám nabízíme nový recept na plněné pečivo, které si můžete snadno připravit ve vlastní kuchyni. Nepotřebujete k tomu nic drahého, takže je to skvělá možnost pro rodinu, která si chce užít netradiční večeři. Příprava je velmi jednoduchá a skutečně si na tom pochutnáte.

Co budete potřebovat?

Podívejme se na suroviny, které budete potřebovat na přípravu čtyř velkých placek, které vám budou bohatě stačit na to, abyste se do syta najedli. Placky jsou velmi syté a snadno je připravíte. Musíte ale počítat s tím, že je pokrm trochu mastnější, což nemusí být pro některé jedince příjemné, a proto na to musíte myslet. Na výrobu tohoto jedinečného pokrmu si připravte:

  • krupice – ½ šálku,
  • mouka – 2 šálky,
  • sůl – 1 lžička,
  • prášek do pečiva – 1 lžička,
  • horká voda – 1 ½ šálku,
  • rozpuštěné a ochlazené máslo – 100 ml,
  • slunečnicový olej – podle potřeby,
  • škrob – 1 lžíce.

Způsob přípravy

Budete-li chtít, můžete do receptu přidat sýr. Začněte smícháním mouky s krupicí, solí a práškem do pečiva. Přidejte horkou vodu. Nejprve promíchejte lžící a poté těsto promněte rukama. Musí být homogenní, měkké a nelepivé.

Rozdělte ho na 4 stejné kusy a vytvarujte do koulí. Kuličky namažte olejem. Poté je zakryjte miskou a nechte 20 minut odpočívat.

Každou kouli těsto roztáhněte rukama do formy velmi tenkého, prakticky průhledného listu. Za tímto účelem jej namažte olejem.

Tenký plát namažte štětcem rozpuštěným máslem a posypte trochou škrobu. Pokud chcete, můžete na povrch posypat trochou strouhaného sýra.

Přeložte okraje listu postupně dovnitř a překrývejte.

Poté znovu namažte trochou másla a posypte trochou škrobu. Rolujte do role.

Roličku stiskněte a vyválejte na tloušťku 1 cm.

Smažte placky na suché pánvi na mírném ohni.

Pravidelně obracejte ze strany na stranu do zlatova.

Podávat je můžete s oblíbeným dipem.

Dobrou chuť.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]