Pánev posypu cukrem, přihodím kousky banánů a zaliju snadným těstem. Bleskurychlý recept se stal hitem

Připravit chutný koláč v několika minutách nemusí být žádná věda. Vsaďte třeba na ten banánový z pánve. Ušetříte nejen čas, ale také energii, kterou byste spotřebovali při pečení v troubě. Je to tak jednoduché a výsledek skvostný!

Jaké ingredience budete potřebovat na přípravu rychlého banánového koláče z pánve?

Než se pustíte do pečení, obstarejte si tyto suroviny:

  • 150 mililitrů mléka
  • 150 gramů polohrubé mouky
  • 60 mililitrů slunečnicového oleje
  • 80 gramů krupicového cukru
  • 1 vajíčko
  • 1 lžičku vanilkového cukru
  • 1 lžičku kypřícího prášku do pečiva
  • 1 špetku soli
  • 2 zralé banány
  • cca 20 gramů měkkého másla
  • 3 lžičky krystalového cukru na karamel

Jak postupovat při přípravě banánového koláče?

Začněte přípravou těsta na koláč. V míse si vyšlehejte vejce spolu s krupicovým a vanilkovým cukrem do pěny. Poté vlijte mléko pokojové teploty, slunečnicový olej a také vložte špetku soli, polohrubou mouku a kypřící prášek do pečiva. Ze všech surovin vypracujte homogenní polotekuté těsto.

Kompletace koláče a jeho pečení v pánvi

Nyní si k ruce vezměte banány, oloupejte je a pokrájejte na stejně široká kolečka. Poté si vymažte dno větší pánve pečlivě změklým máslem. Na povrch nasypte asi tři lžičky krystalového cukru, který posléze zkaramelizuje. Na cukr vyskládejte banány a ovoce přelijte nakonec připraveným těstem.

Pánev přikryjte poklicí a koláč pečte na mírném plamenu asi 40 minut. Stav upečenosti zkontrolujete jednoduše párátkem nebo špejlí.

Servírování banánového koláče a tipy na závěr

Upečený banánový koláč vyjměte z pánve na talíř, posypte dle libosti moučkovým cukrem a podávejte třeba s šálkem kávy, s kakaem anebo s čajem. K porci moučníku se pak bude hodit i kopeček čerstvé šlehačky nebo vanilková zmrzlina.

Pokud nemáte po ruce banány, lze koláč stejně chutně připravit i s loupanými a očištěnými jablíčky či s hruškami.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]