Stella Zázvorková byla populární česká herečka, která je zkrátka nezapomenutelná stejně, jako její filmové role a vyhlášené recepty. Lidé si ji většinou pamatují, jako temperamentní ženu z filmu Anděl na horách, Zítra to roztočíme, drahoušku, Jak utopit doktora Mráčka aneb konec vodníků v Čechách, Pelíšky a mnoho dalších. Dnes vám přináším jeden z jejich mnoha receptů.
Potřebné ingredience
- 600g žampionů
- 200g anglické slaniny
- 200g vařeného kuřecího masa
- 50g tvrdého sýra
- 2ks vejce
- Strouhanka
- Smetana
- Cibule, česnek
- Sůl, pepř
- Hořčice
- Masox
- Bobkový list, tymián, jalovec, mletá paprika
Postup přípravy
- Na tento recept se hodí větší žampiony a počítáme tak 3 kusy na jednu osobu. Umyjeme je a očistíme, zbavíme nožičky, které povaříme ve vývaru z masoxu s bobkovým listem, špetičkou tymiánu, několik kuliček pepře a jalovec
- Po změknutí umeleme nožičky žampionů na masovém strojku spolu s anglickou slaninou a vařeným kuřecím masem. Přidáme hořčici, prolisovaný česnek, na jemno nasekanou cibulku, mletou papriku – sladkou, pepř a sůl. Nakonec zlehka vmícháme vejce a zahustíme strouhankou
- Takto připravenou směs plníme do kloboučků a vložíme do vymaštěného pekáčku. Dáme zapéci do trouby. Zatímco se pečou plněné kloboučky, nastrouháme tvrdý sýr a smícháme se smetanou a špetkou mleté papriky. Před dopečením natřeme tuto směs na kloboučky a ještě chvíli dopečeme
Příloha
Jako příloha se doporučuje podávat bílé pečivo, ale samozřejmě můžete podávat i s vařenými brambory.
Fotografie publikována se svolením Grant Cochrane Photography/ FreeDigitalPhotos.net