Proklatě dobrá vepřová žebra v kanadském stylu pečená v troubě. Recept z ameriky se stal hitem

Vepřová žebra jsou luxusní pochoutkou, kterou si zaručeně nedopřáváte každý den. Udělat si je jednou za čas je ovšem hotovým svátkem pro vaši rodinu, zejména pro partnera. Muži se totiž po tomto pokrmu mohou přímo utlouci. Seznamte se s novým receptem, po kterém se jen zapráší a zaručeně potěšíte celou svou rodinu, přátele i návštěvy, které přijdou na sobotní oběd.

Co budete potřebovat?

Příprava pečených vepřových žeber se zakládá především na kořeněné marinádě, péči a lásce, kterou tomuto jedinečnému kusu masa poskytnete. Ideální je pochopitelně maso z farmy, které bude v bio kvalitě a budete mít jistotu, že je dokonale čerstvé. Vyzkoušejte tento kanadský recept a přineste si domů nejen úžasnou chuť žeber, ale také atmosféru hor, lesů a obrovských jezer. Na výrobu tohoto úžasného pokrmu budete potřebovat:

  • vepřová žebra – 1,2 kg,
  • kečup – 100 g,
  • jablko – 1 ks,
  • citron – ½ ks,
  • sójová omáčka – 4 lžíce,
  • hnědý cukr – 2 lžíce,
  • sušený česnek – ½ lžičky,
  • mletá paprika – ½ lžičky,
  • skořice – ½ lžičky.

Pracovní postup

V první řadě si připravte marinádu. Do misky si nastrouhejte jablko, přidejte k němu kečup, sójovou omáčku a hnědý cukr. Na konec můžete vše zakápnout trochou citronové šťávy. Poté směs důkladně promíchejte, aby se všechny chutě nádherně spojily. Následně přidejte skořici, sušený česnek a mletou papriku. Potom můžete znovu důkladně promíchat. Žebra dobře umyjte a osušte. Naporcujte je podle svého uvážení a ponořte je do marinády.

Takto připravené maso dejte do lednice a nechte ho marinovat a vstřebávat chutě alespoň půl hodiny. Ideální ovšem bude, když se bude marinovat přes noc. Poté dejte maso na plech a zakryjte ho alobalem.

Předehřejte troubu na 220 stupňů a pečte je po dobu 50 minut. Poté sundejte alobal a pečte dalších 30 minut. Během této fáze je nezapomeňte každých 10 minut přelít výpekem. Nakonec je jen vyndejte z trouby, nechte trochu zchladnout a můžete podávat.

Nejlepší jsou s grilovanými nebo pečenými bramborami, ale úplně postačí chléb a zelenina.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]