Recept na domácí knedlík podle našich babiček nadchne svou jednoduchostí

Inspirovat se v minulosti někdy není na škodu. Tento recept na domácí knedlík je toho jasným důkazem. Takto ji jistě pekla také vaše babička. A jelikož byla zkušená kuchařka tak je jasné, že tento recept musí zaujmout i vás. A to nejenom tím že příprava tohoto domácí knedlíku je velmi jednoduchá. Zaručeně vás musí zaujmout také tím, jak dokonalý je výsledek. Skvělá chuť, vláčnost, ale i měkkost. To jsou důvody pro vyzkoušení.

Co budete potřebovat?

Tento recept na domácí knedlík je nesmírně jednoduchý, což ukazuje i samotný seznam ingrediencí. Jenom to potvrzuje že v jednoduchosti je krása a také dokonalá chuť. Co budete potřebovat?

  • 6 housek nebo rohlíků
  • 2 velké cibule
  • 1 svazek zelené petržele
  • 6 vajec
  • Sůl a pepř na dochucení

Začínáme namočením pečiva

Jako první je třeba namočit si pečivo. To před tím nakrájejte na kostičky o velikosti zhruba 1 – 2 centimetry. Ty následně namočte na několik minut do vody, aby došlo k jejímu nasátí. Pečivo bude mazlavé a také vláčné. Poté přendejte do cedníku, nechte z něho okapat přebytečnou vodu a vložte ho do misky.

Nakrájejte cibuli petržel a přidejte ji k pečivu

Nyní si vezměte dvojici cibulí, které oloupejte a nakrájejte na jemné kousky. Právě ona jemnost je v tomto případě nesmírně důležitá. Potom udělejte to samé s petrželovou natí. Tu však nesekejte zase až tak na jemno. Větší kusy budou lépe vidět a nádivka bude díky tomu i lépe vypadat. Když máte zeleninu nasekanou, přidejte do mísy k pečivu.

Vytvořte jednotnou hmotu

Do mísy následně přidejte také vejce, sůl a pepř a můžete se pustit do míchání. Použijte raději ruce než mixér. Snažte se o to, aby si kusy pečiva nadále držely svou konzistenci a přitom došlo k důkladnému promíchání a došlo je spojení všech ingrediencí a také chutí.. Výsledkem by měla být mazlavá hmota, která by měla držet jednotný tvar.

Zabalte do potravinové folie

Natrhejte si dostatečně dlouhé kusy potravinové folie, naběračkou na ní naneste dostatečné množství nádivky, snažte se ji vytvarovat do podoby šišky a potom ji do folie důkladně zabalte. Takto vytvoříte hned několik šišek. Tím už jste připraveni k poslední fázi, kterou daný recept na nádivku má. Tou fází je samotné vaření.

Vařte pozvolna asi 1,5 hodiny

Doba vaření je v tomto případě delší. Jelikož však chuť ani voda nemají kam unikat, nemusíte se bát že by výsledná nádivka byla jakkoliv suchá. Pokud ji máte dobře zabalenou ve folii, nemusíte ji nutně vařit jenom v hrnci s čistou vodou. Jelikož z folie nic neunikne, je možné jednotlivé balíčky vařit třeba i v hrnci kde děláte vývar. V jedné nádobě v jednom množství vody připravíte polévku i nádivku zároveň. Ideální jak šetřit vodu i energii a jak zbytečně nešpinit další nádobí.