Nový recept se stal hitem: Šťavnaté řízky v těstíčku z bramboráků strčí do kapsy všechny ostatní. Češi už jiné jíst nechtějí!

Jestliže máte doma k dispozici mleté maso, můžete z něho připravit velmi chutnou večeři pro celou rodinu. Stačí k němu dodat několik dalších ingrediencí.

Receptů na přípravu mletého masa je spousta. Základem ale bývá dobré koření a vejce, které dodají masu správnou chuť. Nikdy nic nezkazíte použitím pepře, který patří mezi oblíbená koření v řadě světových kuchyní. Náš recept pracuje ještě s bramborami a my si nyní vysvětlíme, proč tomu tak je. Vyzkoušejte náš postup a uvidíte, že své rodině uděláte jídlem radost.

Co budete potřebovat na šťavnatý řízek

  • 0,5 kg mletého vepřového masa
  • 3 vejce
  • 20 g zelené petrželky
  • 500 g brambor
  • 20 ml slunečnicového oleje
  • 1 středně velká cibule
  • 100 g strouhaného tvrdého sýru (Eidam, Ementál, Gouda)
  • sůl a pepř dle chuti
  • 1 paprika
  • 100 g pšeničné polohrubé mouky

Postup přípravy

  1. Mleté maso dáme do mísy a přidáme k němu 1 vejce, jemně nakrájenou cibuli, ochutíme solí a pepřem a směs dobře promícháme, aby se nám hezky spojila dohromady.
  2. Na pracovní plochu dejte igelitový sáček a na něho položte masovou směs. Pak ji rozválejte na tloušťku asi 2 centimetrů.
  3. Na masovou placku nastrouhejte tvrdý sýr, posypte ho jemně krájenou zelenou petrželkou. Můžete přidat ještě trochu pepře, máte-li rádi ostřejší pokrm.
  4. Pak masovou placku srolujte do závinu a dejte na 2 hodiny do mrazáku.
  5. Mezitím, co se rolka mrazí, si připravíte ingredience na těsto. Brambory oloupete, omyjete a najemno nastrouháte, dáte je do mísy, přidáte 2 vejce a vše prošleháte.
  6. Nyní z mrazáku vytáhnete zmrazenou masovou rolku a ostrým nožem ji nakrájíte na 2 centimetry široké plátky.
  7. Plátky obalíte moukou, dáte do rozšlehaného vejce a obalíte v bramborovém těstíčku.
  8. Takto připravené řízky z mletého masa usmažíte v hlubší pánvi ve vyšší vrstvě slunečnicového oleje.
  9. Jídlo podávejte se zeleninovým salátem.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*