Tento svěží čokoládový dort láká na svou vláčnost i na skvělou polevu

Čokoláda je velmi oblíbená pochoutka na mlsání. Z ní, tedy z kakaa, může vzniknout i tento lahodný čokoládový dort. V čem je unikátní? Až ho ochutnáte, tak to pochopíte. Rozhodně se nejedná o žádný suchý dezert, jelikož tento dort nadchne svou celkovou vláčností. Dalším velkým pozitivem je i jednoduchost. Stačí vám 4 ingredience a máte všem, co potřebujete.

Ingredience odměříte bez vážení

Jdeme na seznam ingrediencí, které budete na tento čokoládový dort potřebovat. Unikátní je jak to, že jich je málo, tak i to, že je nemusíte vážit. Stačí vám jenom hrneček nebo sklenička. Potřebovat budete:

  • 1 hrnek kefíru
  • 1 hrnek mouky
  • 1 hrnek cukru
  • 2 lžíce kakaového prášku
  • 1 lžičku jedlé sody

Smíchejte a vznikne těsto

Těsto připravíte jednoduše tak, že dané ingredience jenom smícháte dohromady. Dejte do mísy mouku s jedlou sodou, přidejte kakao a také cukru a potom postupně přidávejte také kefír. Vše můžete míchat buď ručně, nebo je možné použít kuchyňského robota, který vám ulehčí práci a zajistí, že vaše těsto na čokoládový dort bude dokonale hladké, nadýchané, svěží a že bude také bez hrudek.

Nalijte do formy a dejte do trouby

Nyní můžete těsto nalít buď do kulaté dortové formy, nebo klidně i do menšího plechu. Obojí však nejprve vyložte pečicím papírem. Potom nalijte a rozhrňte až do okrajů a chvíli nechte odpočívat, aby došlo k tomu, že se vyrovná povrch.

Potom už stačí plech nebo formu jenom vložit do trouby. Ta by měla být předehřátá na teplotu 200 stupňů Celsia. Při ní se čokoládový dort peče 20 až 25 minut. Ke konci do něho píchnete špejlí. Pokud se na ni přilepí těsto, tak ještě pečte. Pokud bude suchá, je vše hotovo.

Co takhle čokoládovou polevu?

Pokud chcete, je možné si dort ještě vylepšit čokoládovou polevou. Stačí rozehřátá čokoláda na vaření, kterou rozpustíte a na dort ji nalijete. Potom necháte tuhnout a váš dezert je hotov.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]