Tvarohové placky s bylinkami po kterých nepřiberete ani deka

Tortilly nemusí být chutí nudné placky, tak jak je znáte z většiny supermarketů. Osvěžte je například tvarohem a čerstvými bylinkami. Díky tomuto snadnému receptu si připravíte rychlé a vláčné domácí pečivo, které se bude hodit jak k masu, tak i jako vegetariánský plnohodnotný pokrm.

Jaké suroviny budete potřebovat na přípravu tvarohových tortill?

Přes zahájením vaření si obstarejte tyto ingredience:

  • 300 gramů tučného tvarohu (ideálně z alobalu)
  • 500 mililitrů kefíru
  • 2 vejce
  • 250 gramů hladké mouky
  • sůl dle chuti
  • mletý pepř dle chuti
  • 1 lžičku jedlé sody
  • 1 šálek jemně nasekané pažitky
  • 1 šálek jemně nasekané petržele
  • slunečnicový olej: dle potřeby

Jak postupovat při přípravě tvarohových tortill s bylinkami?

Do hlubší mísy si nalijte kefír a promíchejte jej s vejci. Poté směs osolte, opepřete a zakomponujte do ní i tvaroh. V dalším kroku vsypte jemně nasekanou pažitku, petržel, lžičku jedlé sody a hladkou mouku. Ze všech ingrediencí vypracujte homogenní těsto, které by mělo mít konzistenci přibližně jako zakysaná smetana.

Fáze pečení tortill a jejich servírování

Nyní si vezměte k ruce širší pánev a nalijte do ní trochu slunečnicového oleje. Až se rozpálí, vlijte na něj trochu těsta a rovnoměrně jej rozprostřete. Placky pečte dozlatova z obou stran. Hotové tortilly podávejte buď samotné, nebo třeba s oblíbenou masovou směsí a ochucovacími omáčkami. Přejeme vám dobrou chuť.

Tipy na závěr

Pokud se bez masa nemůžete obejít, lze do těstíčka před pečením tvarohových tortill zakomponovat klidně i jemně nastrouhanou uzeninu dle výběru. Hodit se bude třeba libová šunka, slanina nebo uzené vepřové maso. Pro pikantnější a intenzivnější chuť lze kromě jiného přidat i jemně posekanou chilli papričku či lisovaný stroužek česneku. Aby byly tortilly dokonale vláčné, potřete je ještě horké před konzumací kouskem másla.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]