Vyzkoušejte zapečené masové placky se zelím

Fotografie: Pixabay

Pokud máte doma mleté maso, ale už vás nudí sekaná a karbanátky, vyzkoušejte neotřelí recept na masové placičky. Jsou doplněné sýrem a rajčatovou omáčkou.

Jestliže jste milovníky mletého masa, ale už vás nudí stále stejné recepty, máme pro vás jeden neotřelý, který si jistě oblíbíte. Kromě masa totiž obsahuje také sýr, zelí a další zajímavé suroviny. Příprava včetně samotného vaření vám zabere zhruba hodinu a půl. Čas strávený v kuchyni však stoprocentně bude stát za to.

Připravte bramborové těsto a masové placky

Na bramborové těsto budete potřebovat pět brambor, 50 gramů čedaru, 30 mililitrů mléka, lžičku soli, nové koření a sušenou mátu. Na masové placky pak bude potřeba půl kila mletého hovězího masa, dvě vejce, hlávkové zelí (150 gramů), tři lžíce slunečnicového oleje, dva stroužky česneku, cibule, 60 gramů mouky, sůl, pepř, mletý kmín, sladká paprika, tymián a petržel. Dále budete potřebovat dvě lžíce protlaku, 300 mililitrů vody a 100 gramů čedaru.

Fotografie: Pexels

Nejprve si nakrájejte zelí na nudličky a pak promíchejte s hovězím masem. Přidejte slunečnicový olej, prolisovaný česnek, jemně nasekanou cibulku, vsypte hladkou mouku, přidejte vejce a ochuťte dle preferencí solí a dalším kořením. Vše promíchejte v homogenní hmotu, ze které budete dělat masové placky. Ty následně vyskládejte do pekáčku a prstem na nich udělejte prohlubně. Nyní je čas připravit si brambory.

Brambory oloupejte nebo vařte se slupkou

Vyberte si, jak uvaříte brambory. Důležité je, že musí být vařené do měkka a na závěr rozšťouchané. Promíchejte s čedarem, mlékem, solí a kořením. Až směs zchladne, vytvořte z ní bochánky, které pokládejte do připravených masových lodiček. Na závěr vše přelijte omáčkou z rajského protlaku a vody. Na závěr ještě pokrm posypte nastrouhaným čedarem a dejte péct do trouby na 180 stupňů. Pečte po dobu 30 až 40 minut.

Fotografie: Unsplash

Ve chvíli, kdy se rozpustí sýr a na povrchu bude zlatavý, je celý pokrm upečený. Podává se samozřejmě ještě teplý. Ideální je k tomuto obědu připravit ještě zeleninový salát. Dobře chutná obyčejný rajčatový, připravit však můžete také více druhový salát. K jídlu si skvěle vychutnáte sklenici vychlazeného piva. Pro řidiče je vhodné nealkoholické pivo.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]