Zákazník nechal v restauraci spropitné 400 000 Kč. Zaměstnankyně mohly vzít děti na dovolenou

Fotografie: Sharon Hahn Darlin / Creative Commons / Attribution 2.0

Servírka v této restauraci nevěřila vlastním očím, když viděla, jaké spropitné tu nechal jeden zákazník. Chtěl ocenit jejich tvrdou práci.

V americkém New Hampshire se odehrál příběh, který zasáhl nejen místní komunitu, ale i celý svět. Jeden obyčejný večer v restauraci Stumble Inn Bar & Grill ve městě Londonderry skončil pro personál neobyčejným překvapením. Jak uvádí web Popularne, anonymní zákazník totiž po své večeři nechal na účtence neuvěřitelných 16 000 dolarů jako spropitné.

V restauraci neutratil ani tisícovku

Podle zaměstnanců si zákazník objednal jen běžné jídlo a několik nápojů. Jeho útrata činila pouhých 37,93 dolaru (900 Kč). Když číšnice dostala účtenku zpět, myslela, že ji šálí zrak. Šestnáct tisíc dolarů? „Nemohla jsem tomu věřit. Ach, můj bože, to je prostě šílené‘,“ cituje CNN překvapenou ženu. Host, který si přál zůstat v anonymitě, však potvrdil, že částka není omyl, a ujistil personál, že je určena jako výraz uznání za jejich tvrdou práci.

Majitel restaurace, Mike Zarella, se rozhodl rozdělit spropitné ve výši 400 000 Kč mezi všech osm zaměstnanců, kteří byli toho večera v práci. Každý z nich si tedy odnesl domů přibližně 50 000 Kč. „V tomto oboru zažijete spoustu náročných dní, ale něco takového vám připomene, proč to všechno děláte,“ poznamenal Zarella.

Servírka obdržela královské spropitné 50 000 Kč. Netušila však, že jí částka zničí život

Samoživitelky mohly vzít děti na dovolenou

Štědrý zákazník se do restaurace vrátil asi o týden později. Majitel si k němu přisednul a chtěl se přesvědčit, zda opravdu svého rozhodnutí nelituje. Pokud by to měl být omyl, určitě by mu peníze vrátili zpět. Neznámý dobrodinec jej však znovu ujistil, že si přeje, aby si peníze rozdělili. Pro zaměstnance to bylo opravdu vítané přilepšení.

V restauraci pracuje hned několik samoživitelek, které mohly svým dětem dopřát konečně dovolenou, na niž by jinak neměly. Servírky se také rozhodly podělit se o část peněz i se čtyřmi pracovníky kuchyně. Sám majitel restaurace si však z královského spropitného nevzal nic. Na SvětěKreativity jsme psali také o jiné servírce, která dostala štědré spropitné. To ji však nakonec stálo místo.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*