Jistě jste o něm i slyšeli. Víte ale, že zelný salát s koprem lze připravit i netradičně? Podívejte se na tuto zajímavou formu přípravy. Stále platí, že je velmi jednoduchá. Až však jídlo ochutnáte, dáte nám za pravdu v tom, že se od známého klasického receptu liší. Už jenom v tom, že zde bude potřeba tepelná úprava.
Co budete potřebovat?
Aby se vám zelný salát s koprem povedl, neobejdete se bez celé řady správných ingrediencí. O jaké se jedná? Pro pořádek si je rozdělíme do dvou kategorií. První složky se týkají zelí jako takového. Potřeba bude:
- 1 hlávka červeného zelí
- 3 lžíce kmínu
- 1 jablko
Druhé složky jsou spojeny s jeho dochucením a s ním, aby chutnalo přesně tak, jak chutnat má. Když se má vše podařit, připravte si:
- 1 lžičku octu
- 2 lžičky cukru
- ½ dcl olivového oleje
- 1 hrst kopru
A jdeme na to. Začínáme zelím a jablkem
Zelí je třeba nejprve nastrouhat na tenké plátky. Ty postupně přendejte do většího hrnce. Když v něm máte vše, můžete zasypat kmínem. Dále vezměte jablko, to oloupejte a potom ho strouhejte na hrubém struhadle. Potom ho také přidejte do hrnce. Pod ním zapalte plamen a lehce zelí ohřívejte. Voda není potřeba, jelikož samo pustí vodu. Přiklopte pokličkou a duste do doby než bude měkké.
Přidejte zbývající ingredience
Když je zelí měkké, můžete se pustit do druhého a vlastně už posledního kroku. V misce smíchejte ocet, cukr, olivové olej a také nasekaný ideálně čerstvý kopr. Následně touto směsí zalijte vaše zelí vše důkladně promíchejte. Následně ho nechte vystydnout a poté ho dejte na chvíli do lednici. A je hotovo.
Hodí se k čemukoliv
A k čemu se toto netradiční zelí s koprem hodí? Studené si ho můžete dát klidně jenom tak. Hodí se ale i jako zajímavá zeleninová obloha k řadě jídel. Opomenout nelze ani různé druhy pečených mas, ke kterým se také hodí více než dobře. Jak vidíte, možností využití je skutečně více než dost.