Sbírka 6 TOP receptů na DOMÁCÍ ZMRZLINU: Jsou rychlé, levné a nebesky dobré! Dětem chutnají více než ty kupované

K parnému létu neodmyslitelně patří pořádná zmrzlina, na které si můžete společně s blízkými pochutnat. Vyzkoušejte jednu z těchto šesti domácích a nebudete litovat. 

Napadlo vás již někdy, že si můžete doma naprosto jednoduše udělat kvalitní zmrzlinu, které se nebudete moci nabažit? Nepotřebujete žádné speciální přístroje, dokonale si vystačíte pouze s pár ingrediencemi a mixérem. Zde máte šest různých variant, které můžete zrealizovat, pokud byste ovšem chtěli vyzkoušet i jiné příchutě, tak fantazii se rozhodně meze nekladou. Příprava je snadnější, než byste mohli čekat. A když si vezmete na pomoc děti, tak máte zajištěné krásné odpoledne s chutným výsledkem.

Ingredience, které budete na přípravu potřebovat:

Oreo zmrzlina:

  • Oreo sušenky – 18 kusů
  • Kondenzované mléko slazené – 400 g
  • Smetana ke šlehání – 480 ml

Vezměte si 14 sušenek Oreo a dejte je do sáčku, v něm je následně rozdrťte s pomocí válečku a nechejte je bokem. Nachystejte si větší mísu a nalijte do ní smetanu ke šlehání, ujistěte se, že je mísa čistá a smetana řádně vychlazená. Poté ji šlehejte tak dlouho, dokud nezačne tvořit kopečky. Až to budete mít, tak do ní zašlehejte i kondenzované mléko.

Jakmile dostanete hutnou směs, tak do ní na závěr s pomocí stěrky přimíchejte rozdrcené Oreo sušenky a hotovou zmrzlinu dejte do formy, ve které ji chcete skladovat. Formu dejte do mrazáku alespoň na šest hodin, aby zmrzlina řádně zatuhla. Při podávání můžete zmrzlinu dozdobit zbylými Oreo sušenkami.

Čokoládová zmrzlina:

  • Kondenzované mléko slazené – 400 g
  • Smetana ke šlehání – 480 ml
  • Kakaový prášek – 60 g

Opět si nachystejte větší mísu a nalijte do ní smetanu ke šlehání. Šlehejte ji, dokud nezačne tvořit kopečky, poté do ní zašlehejte kondenzované mléko a nakonec přidejte i kakaový prášek. Ten do zmrzliny také zašlehejte a naneste ji do formy, ve které ji necháte zatuhnout v mrazáku na šest hodin. Poté můžete zmrzlinu podávat.

Mangová zmrzlina:

  • Kondenzované mléko slazené – 400 g
  • Smetana ke šlehání – 480 ml
  • Mango – 2 kusy

Vezměte si mango a nakrájejte ho na co nejmenší kousky zvládnete. Dejte ho do mixéru a rozmixujte ho na kompletní pyré, neměly by se v něm nacházet žádné větší kousky. Nachystejte si velkou mísu a nalijte do ní smetanu ke šlehání. Klasicky ji vyšlehejte, poté do ní přidejte kondenzované mléko a po jeho zašlehání zašlehejte i mangové pyré. Naneste zmrzlinu do formy a tu dejte do mrazáku na šest hodin.

Jahodová zmrzlina:

  • Kondenzované mléko slazené – 400 g
  • Smetana ke šlehání – 480 ml
  • Jahody – 340 g + 5 jahod (volitelně)
  • Potravinářské barvivo růžové – 1 lžička (volitelně)

Jahody důkladně omyjte a odřežte z nich všechny zelené části. Poté je dejte do mixéru a rozmixujte je na pyré. Smetanu ke šlehání nalijte do větší mísy a vyšlehejte ji, poté do ní zašlehejte i kondenzované mléko. Přidejte i jahodové pyré a pokud chcete, tak také barvivo na oživení vzhledu. Dále můžete nakrájet pět jahod zvlášť na malé kostičky a přimíchat je do zmrzliny. Hotovou zmrzlinu nalijte do formy a dejte ji do mrazáku na šest hodin.

Zmrzlina s arašídovým máslem:

  • Kondenzované mléko slazené – 400 g
  • Smetana ke šlehání – 480 ml
  • Arašídové máslo – 250 g
  • Smažené arašídy – 70 g

Smetanu ke šlehání nalijte do větší mísy a vyšlehejte ji, dokud nezačne tvořit kopečky. Poté do ní zašlehejte i kondenzované mléko a arašídové máslo. Arašídy nasekejte nadrobno a nechejte rozehřát suchou pánev. Jakmile bude dostatečně teplá, tak na ni dejte osmažit posekané arašídy a mezitím zmrzlinu nalijte a zarovnejte do formy. Nasypejte osmažené arašídy na zmrzlinu do formy a dejte ji na šest hodin do mrazáku.

Třešňová zmrzlina:

  • Smetana ke šlehání – 480 ml
  • Kondenzované mléko slazené – 400 g
  • Třešně bez pecek – 340 g

Třešně dejte do mixéru a rozmixujte je na pyré. Pokud jste nesehnali bez pecek, tak je samozřejmě nejprve odpeckujte. Mezitím, než se vám třešně důkladně promixují, můžete připravit smetanu ke šlehání. Nalijte ji do mísy a vyšlehejte ji, poté do ní zašlehejte i kondenzované mléko a nakonec přidejte třešňové pyré. Hotovou zmrzlinu nalijte do formy a tu dejte na šest hodin do mrazáku.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*