Tento rýžový koláč připravte, pokud zrovna chystáte nějakou oslavu. Recept na něj bude chtít znát každý, kdo ho ochutná.
Jen málo lidí bere rýži jako jídlo, které se dá použít i na sladko. Ale věřte tomu, že tento koláč váš názor rozhodně změní. Pokud tedy zrovna nevíte, co udělat v neděli jako moučník, opravdu ho vyzkoušejte. Do něj přidejte nějaké ovoce a skvělý dezert je na světě. Je tak jednoduchý, že ho zvládne naprosto každý. Tak co, jdete do toho?
Co budete potřebovat
- 500 g rýže
- 280 g cukru
- 100 g kakaa
- 100 g másla
- 10 g škrobu
- 6 pomerančů
- 90 g mléčné čokolády
- 2 l mléka
- 1 lžíce vanilkového cukru
- 6 vajec
- 1 kg třešní
- 40 ml voda
- 500 g bílé čokolády
Je to opravdu snadné
Nejprve si uvařte rýži v mléce v vanilkovém cukru a 250 g normálního cukru. Do této kaše přidejte kakao, vejce, rozpuštěné máslo a dobře promíchejte. Pomerančové vršky si namočte do bílé čokolády a dejte stranou. Tři pomeranče si rozpulte a z vypeckovaných třešní vymačkejte šťávu.
Do třešňovo-pomerančové směsi přidejte škrob a zbývající cukr. Dejte to do hrnce a ten na oheň, přiveďte k varu a vařte dalších 10 minut do zhoustnutí. Půlky pomeranče položte řezem dolů na dno kulatého pekáčku. Poté ho naplňte rýžovou směsí a pečte v troubě předehřáté na 180 stupňů. Pečte přibližně 80 minut. Poté vyjměte koláč z formy, otočte a odstraňte pomeranče.
A máte skoro hotovo
Tam, kde byly pomeranče, nyní dejte rozvařené třešně a přikryjte je kousky bílé čokolády. Nakonec dort ještě ozdobte pomerančovou kůrou a rozpuštěnou mléčnou čokoládou. Přímo před vašimi hosty můžete začít dort polévat horkou čokoládou, zkrátka jen tak, pro efekt. Uvidíte, jak budou nadšení. Přejeme vám dobrou chuť!
Napište komentář