Brambory patří mezi nejčastější přílohy k pokrmům. Když si z nich však uděláte kaši pomocí tohoto receptu, objevíte jejich neuvěřitelně chutnou variantu, kterou si můžete uvařit.
Spousta lidí si k některým jídlům neodmyslitelně ihned přiřadí jako přílohu brambory či bramborovou kaši. Pak jsou také takoví lidé, které však k těmto jídlům omrzí stereotyp v podobě těchto příloh. Zkouší tedy různé kombinace jiných příloh, které ale většinou nechutnají tak dobře. S pomocí tohoto receptu můžete zkusit bramborovou kaši vylepšit tak, že nebudete chtít jíst už žádnou jinou.
Co budete potřebovat
- 10 ks brambor
- 100 g másla
- 3 stroužky česneku
- 100 ml mléka
- sůl dle chuti
- kmín dle chuti
- petržel na ozdobu
Brambory si oloupejte
Základem bramborové kaše jsou samozřejmě brambory. Oloupejte si tedy veškeré brambory, které jsou k tomuto receptu potřeba. Následně je nakrájejte a dejte do hrnce. Do tohoto hrnce poté nalijte vodu, kterou osolte a dejte vařit. Nakonec k bramborám přisypejte kmín a vařte je tak, aby byly měkké a nebyly syrové. To, zda jsou hotové, můžete nakonec otestovat tím způsobem, že brambory buď ochutnáte nebo do nich píchnete vidličkou a ucítíte, zda už jsou měkké nebo jsou ještě tvrdé a vyžadují delší vaření.
Lehce osmažte česnek
Mezitím, co se vám vaří brambory, si můžete připravit zbytek. Stroužky česneku si oloupejte a prolisujte na talířek. Vezměte si pánev a na té rozehřejte máslo. Do rozehřátého másla poté dejte česnek a lehce jej osmažte, abyste se zbavili jeho kyselé chuti. Následně do pánve k česneku přilijte mléko a důkladně míchejte. Směs přiveďte k varu a poté plotýnku s pánví vypněte.
Vytvořte bramborovou kaši
Brambory po dovaření slijte a za pomocí mixéru je rozmixujte. Do hrnce s rozmixovanými bramborami následně nalijte směs česneku s mlékem. Tuto směs v hrnci důkladně rozmíchejte tak, aby se vám veškeré ingredience promíchaly a brambory vám ochutily. Pak už můžete bramborovou kaši servírovat na talíř k vašemu oblíbenému jídlu. Na závěr přidejte na kaši trošku petrželky na ozdobu, aby jídlo vypadalo ještě chutněji.
Zdroj: Newsner
Napište komentář