Bramborovou kaši jsem dělala celý život špatně. Existuje jeden zlepšovák podle německého receptu

bramborová-kaše-s-petrželí

Brambory patří mezi nejčastější přílohy k pokrmům. Když si z nich však uděláte kaši pomocí tohoto receptu, objevíte jejich neuvěřitelně chutnou variantu, kterou si můžete uvařit.

Spousta lidí si k některým jídlům neodmyslitelně ihned přiřadí jako přílohu brambory či bramborovou kaši. Pak jsou také takoví lidé, které však k těmto jídlům omrzí stereotyp v podobě těchto příloh. Zkouší tedy různé kombinace jiných příloh, které ale většinou nechutnají tak dobře. S pomocí tohoto receptu můžete zkusit bramborovou kaši vylepšit tak, že nebudete chtít jíst už žádnou jinou.

Co budete potřebovat

  • 10 ks brambor
  • 100 g másla
  • 3 stroužky česneku
  • 100 ml mléka
  • sůl dle chuti
  • kmín dle chuti
  • petržel na ozdobu

oloupané brambory v hrnci

Brambory si oloupejte

Základem bramborové kaše jsou samozřejmě brambory. Oloupejte si tedy veškeré brambory, které jsou k tomuto receptu potřeba. Následně je nakrájejte a dejte do hrnce. Do tohoto hrnce poté nalijte vodu, kterou osolte a dejte vařit. Nakonec k bramborám přisypejte kmín a vařte je tak, aby byly měkké a nebyly syrové. To, zda jsou hotové, můžete nakonec otestovat tím způsobem, že brambory buď ochutnáte nebo do nich píchnete vidličkou a ucítíte, zda už jsou měkké nebo jsou ještě tvrdé a vyžadují delší vaření.

smíchané mléko s bramborami

Lehce osmažte česnek

Mezitím, co se vám vaří brambory, si můžete připravit zbytek. Stroužky česneku si oloupejte a prolisujte na talířek. Vezměte si pánev a na té rozehřejte máslo. Do rozehřátého másla poté dejte česnek a lehce jej osmažte, abyste se zbavili jeho kyselé chuti. Následně do pánve k česneku přilijte mléko a důkladně míchejte. Směs přiveďte k varu a poté plotýnku s pánví vypněte.

hotová bramborová kaše na talíři

Vytvořte bramborovou kaši

Brambory po dovaření slijte a za pomocí mixéru je rozmixujte. Do hrnce s rozmixovanými bramborami následně nalijte směs česneku s mlékem. Tuto směs v hrnci důkladně rozmíchejte tak, aby se vám veškeré ingredience promíchaly a brambory vám ochutily. Pak už můžete bramborovou kaši servírovat na talíř k vašemu oblíbenému jídlu. Na závěr přidejte na kaši trošku petrželky na ozdobu, aby jídlo vypadalo ještě chutněji.

Zdroj: Newsner

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*