Hrobník prozradil, jak doopravdy probíhá kremace. „Lidé mají kvůli filmům zkreslené představy,“ popisuje

Fotografie: Depositphotos

Muž, který se živí jako hrobník, na sociálních sítích uvedl na pravou míru, jak vypadá kremace zesnulého. Tvrdí, že ne všechno je jako ve filmech.

Hrobník, jenž se aktivně věnuje svému účtu na sociální síti TikTok, se rozhodl, že svým sledujícím i dalším uživatelům internetu, kteří narazí na jeho profil, přiblíží, jak skutečně vypadá kremace. Není to totiž úplně tak, jak zobrazují ve filmech. Prozradil také, co vkládají pozůstalí do rakve zesnulého a jak vypadá jeho práce.

Obsah jeho profilu je velice populární

Někdo by podotkl, že takový obsah může být temný a velmi morbidní, ale pravdou je, že Robert se stal díky svému tiktokovému účtu natolik populární, že byl nedávno požádán o rozhovor. Prostřednictvím svého profilu čas od času odpovídá na dotazy uživatelů internetu. Lidé jsou velmi zvědaví, zajímá je mnoho záležitostí souvisejících s posledním rozloučením a tajemstvím práce hrobníka.

Poslední sbohem není nikdy snadné. Pro mnoho lidí je smrt blízkého člověka takovým traumatem, že na zkušenost často zapomenou. Internetem oblíbený hrobník nedávno poskytl rozhovor, během něhož prozradil, jak vypadají poslední chvíle před pohřbem a co příbuzní vkládají do rakve zesnulého.

pohřeb
Fotografie: Freepik

„Na toto téma jsem viděl snad všechno. Vlastně jediným omezením je velikost, ale jednou se nám podařilo pohřbít nebožtíka s kytarou. Fantazii se zde meze nekladou, schovat můžete cokoliv, pokud to budete brát s respektem. Byly tam cigarety, lahve alkoholu, fotky, oblíbené knihy, suvenýry a kabelky. Několikrát někdo přidal i telefon, který stále fungoval,“ uvedl Robert pro web Onet.

Hrobník otevřel rakev 3 měsíce po pohřbu. Na ten pohled už nikdy nezapomene

Vysvětluje, jak probíhá kremace

Robert také vysvětlil, jak vypadá poslední rozloučení v případě kremace zesnulého. Jak se ukázalo, rozdíl mezi kremací a tradičním pohřbem není příliš velký, jak uvádí server Lelum. Zesnulého můžete obléknout podle přání rodiny a do rakve vložit suvenýry, ale jak jsem již zmínil, bez kovových prvků. Mrtvého připravujeme na kremaci úplně stejně jako na pohřební obřad,“ vysvětlil pan Robert.

„Rozloučení se může konat s předvedením zesnulého nebo bez něj. Záleží na rodině. Pokud byl zesnulý katolík, kněz provede krátký obřad, po němž je rakev vyvezena z místnosti na vozíku. Pokud si rodina přeje, může sledovat okamžik vložení rakve do kremační pece, ale poté už příbuzní nic nevidí. Není to jako ve filmech, nejsou tam žádné plameny. Nevěřme všem nesmyslům, které nám internet říká,“ uvedl Robert na pravou míru. Před kremací se mohou stát i některé nevysvětlitelné věci. O tom, jak žena před svým spálením vstala z mrtvých, jsme psali na SvětěKreativity.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*