Nečekané úmrtí Karla Heřmánka má smutnější následky, než se čekalo. Střelecký expert herce zkritizoval

Fotografie: VitVit / Creative Commons / Attribution-Share Alike 4.0

Všichni se teprve vzpamatovávají z nečekaného úmrtí Karla Heřmánka. Střelecký expert se na tragédii podíval z druhé strany.

Brzy uběhnou dva týdny od tragédie na střelnici Placy, kde si vzal život oblíbený herec Karel Heřmánek. Nyní se ozval instruktor střelby a zastal se kolegy, který byl tragédii přítomen. Heřmánkovo rozhodnutí totiž neovlivnilo jen jeho rodinu a přátele, i na instruktora může mít devastační následky. Jak uvedl deník Globe24, provoz na střelnici byl po tragédii už obnoven. Rozloučení s Karlem Heřmánkem je naplánováno na tuto sobotu.

Instruktor mluví o sobeckém rozhodnutí

Poslední rozloučení s hercem Karlem Heřmánkem naplánovala rodina na tuto sobotu. Bude se konat v Divadle Bez zábradlí, které Karel Heřmánek těsně po revoluci založil. „Den s Karlem“ bude v divadle probíhat od 10 do 17 hodin a lidé se mohou přijít s populárním hercem rozloučit. Ten si v sobotu 24. srpna vzal život na střelnici u Višňové na Příbramsku.

K činu jej dohnaly dlouhodobé zdravotní problémy a nesnesitelné bolesti. Tragédie však neovlivnila jen jeho rodinu a přátele. Vyjádřil se k ní také Antonín Procházka, který je sám instruktorem u zážitkových střeleb, již si právě i Heřmánek zaplatil. Zastal se svého kolegy, instruktora, jenž byl v tu dobu na místě. Zdůraznil, že šlo ze strany Karla Heřmánka o „výhradně sobecké rozhodnutí – udělat to teď a tady – může zásadně negativně ovlivnit život instruktora“.

Na veřejnost unikla mrazivá fakta o posledních chvílích před smrtí Karla Heřmánka

Pro instruktora může jít o devastační zkušenost

„Můžu zhodnotit okolnosti takového činu a potvrdit, že mění životy všech zúčastněných a nevidím v něm prostor pro souhlas a soucit, ani morální právo,“ řekl Procházka pro deník Blesk. Pro samotného instruktora může být podle něj taková zkušenost naprosto devastační. To si nejspíš Karel Heřmánek ve svém zoufalství vůbec neuvědomil.

střelnice
Fotografie: Freepik

Chod na střelnici Placy se po tragédii postupně vrací k normálu. Týden po tragédii se střelnice znovu otevřela zájemcům. „Dobrý den, sestry a bratři v prachu. Další termín PRS tréninku u nás na Střelnici Placy je 31. srpna 9–13 h,“ zveřejnila střelnice pozvánku na svém facebookovém profilu. Na SvětěKreativity jsme rovněž psali o tom, že Karel Heřmánek byl pacifista a zbraně rád neměl.

Veškerý volný čas trávila s prsty na klávesnici. Psaní článků se časem stalo jejím největším koníčkem. Neustále ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*