Jeden z dortíků mezi ostatní nepatří. Najdou ho jen 2 % lidí s IQ nad 137

vizuální výzva
Fotografie: Chashmak

Další optický klam, který čeká na své vyřešení. Zjistěte, jak jste na tom se svými pozorovacími schopnostmi, a pokuste se najít zákusek odlišný od ostatních.

Testy, které mají za úkol stimulovat lidský mozek, jsou nezbytné k udržení bystré mysli i v pozdějším věku. Nezáleží na tom, zdali rádi luštíte křížovky nebo řešíte optické iluze či jiné hlavolamy a hádanky, důležité je, že svůj mozek necháváte neustále zaměstnaný. V tomto případě je vašim úkolem najít jeden odlišný dortík v záplavě ostatních.

Výhody řešení vizuálních testů

Optické klamy mohou být zábavné. To může snížit stres, zlepšit náladu a také účinky odpočinku. Dále výzkumy ukázaly, že cvičením mozku se nervové dráhy udržují nebo posilují. Zkuste se proto zaměřit na tento obrázek plný lákavě vypadajících dezertů a odhalte právě ten jeden s drobnou odlišností. Vzhledem k množství pochoutek a různých detailů to nebude lehká úloha.

vizuální výzva
Fotografie: Chashmak
Hádanka

Bez vysokého IQ a výjimečně bystrého zraku nemáte šanci: Psa vetřelce do 15 sekund odhalí jen 3 % lidí

Optické iluze mohou také zpochybnit naše vnímání a kognitivní schopnosti, což pomáhá zlepšit naši duševní bystrost a kognitivní flexibilitu. Chcete-li začít, vyberte si klidné místo a vyčistěte svou mysl od všech rušivých vlivů. Tento zdánlivě jednoduchý test otevírá dveře k novému vnímání světa.

Najděte odlišný zákusek

V této výzvě budete muset svůj pohled a své soustředění ponořit do konkrétního obrazu. Mezi nejrůznějšími krásně ozdobenými dezerty s čokoládou se totiž skrývá vetřelec. Prozkoumejte textury, barvy a uspořádání dezertu, včetně čokolády, kopečku zmrzliny a banánových plátků. Níže naleznete řešení.

řešení optického klamu
Fotografie: Chashmak

Bravo všem, kteří našli odpověď na první pohled nebo do pár vteřin. Hledaný dezert se nachází dole, vpravo na obrázku. Pokud jste ho identifikovali bez cizí pomoci, jste skutečný detektiv. Pro ty, kteří to nestihli, neklesejte na mysli. Udělali jste něco pro sebe, a to se počítá. Trénovat můžete i nadále na SvětěKreativity, kde jsme uvedli již několik podobných testů. Zde je potřeba najít opici s odlišným zbarvením.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*