Hudební scénou otřásla tragická zpráva. Ve věku 70 let zemřel jeden z nejoblíbenějších hudebníků

Fotografie: Chmee2 / Creative Commons / Attribution-Share Alike 3.0

Svět hudby zasáhla smutná zpráva. V pondělí ve věku 70 let zemřel slavný americký kytarista, nejvíce známý pro své působení v rockové kapele Outlaws. 

Informace o úmrtí Freddieho Salema se objevila na profilu jeho posledního hudebního projektu Freddie Salem & Lonewolf. V příspěvku zveřejněném na sociálních sítích stálo: „Dnes ráno se nebesa otevřela pro příchod legendy. Leť vysoko, Freddie. Brzy se uvidíme.“ Jeho blízký přítel uvedl, že Salem bojoval více než rok s rakovinou jater.

Dlouhá cesta k rockové slávě

Freddie Salem začal svou hudební kariéru jako bubeník, ale v patnácti letech přešel ke kytaře, která se stala jeho hlavním nástrojem. Nejvíce se proslavil jako člen legendární jižanské rockové kapely Outlaws, do které nastoupil v roce 1977. Podle webu Novinky nahradil zakládajícího člena Henryho Paula a svůj debut s kapelou si odbyl na živém albu Bring It Back Alive.

Během svého působení s kapelou natočil několik úspěšných studiových alb. Se skupinou Outlaws zažil mnoho nezapomenutelných momentů, včetně společného turné s Rolling Stones. Po odchodu z Outlaws pokračoval Salem podle webu TN ve své kariéře v několika dalších hudebních projektech.

Česko právě zasáhla rána jako z čistého nebe. Celý národ oplakává smrt první dámy

Zanechal odkaz, který přetrvá

Spolupracoval s kapelou The Godz a stal se vyhledávaným kytaristou i producentem. Jeho přínos pro rockovou scénu byl nakonec oceněn, když byl v roce 2016 uveden do RockGodz Hall of Fame, což je instituce, jež vzdává hold hudebníkům, kteří významně přispěli k rozvoji rocku, ale nedostalo se jim dostatečného uznání.

Byl uznávaný nejen za svůj hudební talent, ale i za svou schopnost propojit teoretickou stránku hudby s praxí a za svůj cit pro produkci. Salemův odkaz bude i nadále inspirovat budoucí generace hudebníků a fanoušků rockové hudby. Na SvětěKreativity jsme napsali také o úmrtí Daniela Mikletiče, legendárního slovenského hudebníka.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*