Nejjemnější tiramisu, které jste kdy ochutnali: Tento recept z luxusní pražské cukrárny zná jen hrstka lidí

Nepečené tiramisu hotové posypané čokoládou

Znáte takové ty chvíle, kdy vás „honí mlsná“, ale v lednici zrovna není nic, co by vám přišlo k chuti? S tímto skvělým dezertem budete mít vyřešeno!

Sladké zákusky. Ano, všichni víme, že by neměly být hlavním bodem zdravého stravování, ale ruku na srdce – kdo si občas rád nezamlsá. Dezerty připravované z kávy, smetany a sušenek nebo lehkého piškotu právem patří k velmi oblíbeným. Jsou lahodné, přitom příprava zpravidla nezabere dlouhé hodiny a zvládne ji i méně zkušený kuchař či kuchařinka.

Tiramisu bez pečení

Existují samozřejmě i zákusky, k jejichž přípravě nepotřebujeme troubu, ba téměř nezašpiníme nádobí. Základní práci za nás totiž udělali lidé ve výrobně cukrovinek. I k tomuto nepečenému tiramisu postačí sušenky, smetanový sýr Mascarpone a káva. Výsledný efekt bude ovšem dechberoucí! Tento dezert vám bude chutnat ke kávě, vytvoří ale i skvělé občerstvení pro slavnostní příležitosti.

Ingredience na nepečené tiramisu:

  • Sušenky (například typu Bebe) – 24 ks;
  • Mascarpone – 500 g;
  • Krystalový cukr – 4 polévkové lžíce;
  • Vejce – 4 ks;
  • Pomeranče – 4 ks;
  • Káva espresso – 6 polévkových lžic;
  • Tmavá čokoláda – na posypání dezertu
Švýcarská roláda celá s ukrojeným kouskem na bílém tácu

Nadýchaná švýcarská kakaová roláda, o které mluví všechny moje kamarádky: Chutná lépe než z cukrárny

Nepečené tiramisu ukrojený kousek
Fotografie: Pixabay

Postup přípravy nepečeného tiramisu:

  • Nejdříve oddělte bílky od žloutků.
  • Z bílků ušlehejte tuhý sníh. Musí držet tvar, což poznáte tak, že mísu zkusíte překlopit dnem vzhůru – sníh z ní nesmí stékat.
  • Do vzniklého sněhu přidejte 2 lžíce cukru a dobře promíchejte.
  • I vaječné žloutky mixérem vyšlehejte.
  • Ke žloutkům také přidejte 2 lžíce cukru a dobře promíchejte.
  • Do takto připravených žloutků vmíchejte mascarpone.
  • Ke žloutkovému krému přidejte bílkový sníh a opatrně jedním směrem promíchejte.
  • Polovinu sušenek vykoupejte v kávě a položte je na dno připravené formy na dort.
  • Sušenky pokryjte vrstvou krému.
  • Jako třetí vrstvu použijte plátky pomerančů.
  • Stejný postup (tedy nejprve sušenky a na ně krém) opakujte i s nenamočenými sušenkami.
  • Tiramisu ozdobte strouhanou čokoládou.
  • Dejte do lednice, kde by dezert měl před podáváním strávit minimálně 2-3 hodiny.

 

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*