Znepokojivá nahrávka papeže Františka obletěla svět. Uprostřed modlitby se zničehonic rozplakal

Fotografie: Freepik

Papež František je jedním z největších odpůrců války na Ukrajině. Při jedné z modliteb jen stěží zadržoval slzy, utrpení Ukrajinců je podle něj nezměrné.

Papež František je velmi kritický k probíhající válce na Ukrajině. Utrpení obyčejných lidí ve válce zmiňuje v posledních letech při každé příležitosti. Osud trpící země jej natolik zasáhl, že při jednom z projevů nedaleko Španělských schodů v Římě se jen těžko bránil slzám. Jak uvedl deník Webniusy, svůj projev také musel na chvíli přerušit, než mohl pokračovat v modlitbě za mír a prosbě za trpící.

Pronesl modlitbu za trpící ve válce

Papež František byl dojat k slzám během veřejné modlitby v centru Říma, když hovořil o válce na Ukrajině. „Neposkvrněná Panno, tak rád bych ti dnes přinesl poděkování ukrajinského lidu za mír, o který jsme Pána dlouho prosili,“ cituje začátek jeho modlitby web AmericaMagazine. Po těchto slovech se však zastavil a dlouho setrval v dojetí, než mohl opět pokračovat.

Shromáždění lidé na jeho pohnutí reagovali potleskem. Papež pokračoval v proslovu, ve kterém podpořil všechny trpící Ukrajince. „Místo toho ti musím znovu předložit prosbu dětí, starých lidí, otců a matek, mladých lidí této zmučené země,“ pokračoval v proslovu. „Ve skutečnosti víme, že jsi na Ukrajině a všude, kde lidé trpí kvůli válce, stejně jako jsi byla u kříže svého syna,“ mluví směrem k Panně Marii.

Dokonalou svatbu přerušil kněz v nejsvatější moment. Všem zatrnulo, když sdělil důvod, proč pár neoddá

Papež kritizuje válku při každé příležitosti

„Při pohledu na tvou neposkvrněnost musíme věřit a doufat, že nenávist bude přemožena láskou, že nad lží může zvítězit pravda, že nad urážkou zvítězí odpuštění a že nad válkou zvítězí mír,“ zakončil svoji modlitbu pronesenou u příležitosti oslav svátku Neposkvrněného početí, která proběhla poblíž Španělských schodů v Římě.

Papež František se už od začátku invaze na Ukrajinu netajil tím, že se mu válka nelíbí. Na utrpení Ukrajinců ve válce také upozornil již při mnoha příležitostech. Válku na Ukrajině považuje za porážku pro lidstvo a k Moskvě zaujímá stále kritičtější postoj. Na SvětěKreativity jsme rovněž psali o tom, jak se papež František staví ke změnám klimatu. Podle něj je lidstvo v konání ekologických opatření příliš pomalé a brzy můžeme dospět do bodu zlomu.

Veškerý volný čas trávila s prsty na klávesnici. Psaní článků se časem stalo jejím největším koníčkem. Neustále ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*