Širokou veřejností zbožňovaný hudebník zemřel ve věku pouhých 38 let. Tragickou nehodu potvrdila rodina

růže na ulici
Fotografie: Freepik

Dne 12. října se stal obětí tragické nehody teprve 38letý DJ, který měl své fanoušky po celém světě. Do České republiky zavítal v roce 2018.

V pouhých 38 letech se stal obětí tragické nehody populární skotský DJ Jackmaster. O jeho úmrtí informovala rodina. Jak uvádí CNNPrimaNews, k nehodě došlo na španělském ostrově Ibiza. Vlastním jménem Jack Revill se hudbě věnoval už od dětství a postupem let se vypracoval na špičku v oboru. Založil také nahrávací studio, které objevilo řadu nových umělců.

Založil významné nahrávací studio

„S hlubokým zármutkem potvrzujeme předčasnou smrt Jacka Revilla, mnohým známým jako Jackmaster. Jack tragicky zemřel na Ibize ráno 12. října po komplikacích způsobených náhodným zraněním hlavy,“ uvedla rodina ve smutečním oznámení na jeho Instagramu. Za rodinu na něj vzpomínají Kate, Sean a Johnny.

Jack Revill se narodil v Glasgow a k dýdžejování ho přivedl jeho nejlepší přítel, když mu bylo pouhých 13 let. Školy nechal už v 16 letech a jeho život zcela ovládla hudba. Nejprve hrál v různých klubech v Glasgow, později se však stal uznávaným i za hranicemi Skotska. V roce 2010 založil nahrávací studio Numbers, jež vzniklo spojením jeho tří labelů, které založil dříve. Za dobu své existence objevilo studio řadu nových talentovaných umělců.

Ve věku 76 let nás opustila jedna z nejvýznamnějších českých pěvkyň. Její smrt okomentovali i kolegové

V roce 2018 navštívil také Prahu

„Jsem tak vděčný za své fanoušky, ale k hudbě jsem se dostal, protože miluji tanec. Myslím, že je to v tuto chvíli ztracená forma umění,“ prohlásil v jednom rozhovoru DJ Jackmaster, který si stěžoval na to, že lidé přestávají tančit. Z tohoto úpadku pak vinil rozmach mobilních telefonů. Revill své umění předváděl po celém světě a čeští fanoušci měli možnost jej vidět v roce 2018 v pražském klubu Roxy.

„Jeho talent prolínat žánry a dodávat elektrizující DJs sety a produkce si vysloužil respekt a obdiv vrstevníků a fanoušků po celém světě. Jeho odkaz bude i nadále inspirovat a jeho vliv na svět taneční hudby zůstane nesmazatelný,“ stojí dále ve smutečním oznámení. Na SvětěKreativity jsme rovněž informovali o úmrtí Karla Čutky, českého lékaře a jednoho z našich nejvýznamnějších odborníků na genetiku, gynekologii a porodnictví.

Veškerý volný čas trávila s prsty na klávesnici. Psaní článků se časem stalo jejím největším koníčkem. Neustále ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*